fbpx

Australian Open: Στα ημιτελικά ο Μεντβέντεφ μετά από 4ώρη “μάχη” (video)

Australian Open: Στα ημιτελικά ο Μεντβέντεφ μετά από 4ώρη “μάχη” (video)

Το τρίτο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Australian Open εξασφάλισε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/1). Ο No. 3 του ταμπλό κατάφερε να “λυγίσει” τον Χούμπερτ Χουρκάτς μετά από 4 ώρες αγώνα στη Rod Laver Arena, νικώντας με 7-6(4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

Αυτός θα είναι ο 3ος ημιτελικός του 27χρονου Ρώσου στη Μελβούρνη, και συνολικά ο 9ος σε Grand Slam. Έχει υπάρξει δύο φορές φιναλίστ της διοργάνωσης, και για να τα καταφέρει και φέτος θα πρέπει να υπερβεί το εμπόδιο ενός εκ των Κάρλος Αλκαράθ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, την Παρασκευή (26/1).

Όσον αφορά τον αγώνα, ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 43 winners και 11 άσους, ενώ υπέπεσε σε 42 αβίαστα και 10 διπλά λάθη. Είχε 78% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (86/110), κέρδισε 4/9 BP του, και παράλληλα κατάφερε να “σβήσει” 10/15 απειλές του Πολωνού.

Πήρε στο νήμα το πρώτο σετ, κάμπτοντας την αντίσταση του No. 9 του κόσμου στο tie-break, αλλά υστέρησε στην επανάληψη και ισοφαρίστηκε. Μ’ ένα γρήγορο break στο 3ο σετ κατάφερε να βάλεις τις βάσεις για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όμως αυτό δεν του έφτανε στο 4ο, και έγινε το 2-2.

Στο decider του μεγάλου παιχνιδιού στο Melbourne Park, αμφότεροι εστίασαν στην ακεραιότητα του σερβίς τους ως το 6ο game (3-3), για να έρθει ένα καθοριστικό σερί του Ρώσου προς το φινάλε, που έκρινε το ματς. Με break στο 8ο game, και με διπλό MP στο τέλος, έγραψε τον επίλογο του ματς (6-4).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις