fbpx

Australian Open: Μυθική ανατροπή και τελικός για τον Μεντβέντεφ! (video)

Ο Μεντβέντεφ στο Australian Open

Απίθανος Ντανιίλ Μεντβέντεφ! Επέστρεψε από δύο χαμένα σετ, πήρε δύο tie-breαk στη σειρά, και στο decider κυριάρχησε για να ολοκληρώσει μία φανταστική ανατροπή. Κέρδισε με 5-7, 3-6, 7-6(4), 7-6(5), 6-3 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ σε τέσσερις ώρες και 19 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena, και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο 27χρονος Ρώσος επιστρέφει από το εις βάρος του 2-0 στη Μεβούρνη για φέτος. Το έκανε απέναντι στον Εμίλ Ρουσουβουόρι στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, το έκανε και σήμερα κόντρα στον No. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, και απέχει μία νίκη μακριά από τον δεύτερο Grand Slam τίτλο του.

Παράλληλα, διατηρεί το αήττητό του σε ημιτελικούς του «Happy Slam» (3-0), φτάνει για τρίτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, και θα επιδιώξει να καταφέρει κάτι που δεν κατάφερε απέναντι σε Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ, το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

Συνολικά, θα παίξει στον έκτο τελικό ενός Major τουρνουά, μετρώντας ως τώρα μόλις έναν τίτλο (US Open 2021). Κέρδισε για ενδέκτατη φορά τον Ζβέρεφ στο Tour (11-7), και στον τελικό θα συναντήσει τον φορμαρισμένο Γιανίκ Σίνερ, που “εκθρόνισε” τον 36χρονο Σέρβο για να πάρει το πρώτο από τα δύο εισιτήρια.

Σχετικά με το παιχνίδι, ο No. 3 του κόσμου ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 52 winners και 14 άσους, ενώ υπέπεσε σε 41 αβίαστα και 6 διπλά λάθη. Μέτρησε 77% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (72/94), 56% από το δεύτερο (35/62), ενώ μετουσίωσε σε break 4/14 προσπάθειές του.

Αντίθετα ο Ζβέρεφ, πέτυχε τους ίδιους άσους και παραπάνω winners (66). Έκανε 70(!) αβίαστα λάθη που του κόστισαν σε μεγάλο βαθμό τη νίκη, και μόλις ένα διπλό λάθος. Είχε 71% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, και εκμεταλλεύτηκες τις μισές ευκαιρίες του για break (5/10).

Στο πρώτο σετ ο Γερμανός βρήκε πρώτος break και πήρε προβάδισμα, όμως άμεσα απάντησε ο Μεντβέντεφ και έφερε το ματς στα ίσα. Με το σκορ στην απόλυτη ισορροπία στο 10ο game, ο Ζβέρεφ βρήκε νέο break, και σώζοντας BP στο αμέσως επόμενο έκλεισε το πρώτο μέρος (7-5).

Στο δεύτερο σετ βρήκε ξανά τον τρόπο για την παραβίαση του σερβίς του Ρώσου ο Ζβέρεφ, κάνοντας νέο break στο 5ο game μετά από τετραπλή απειλή (3-2). Με hold μεγάλωσε τη διαφορά (4-2), και την υπερασπίστηκε ως το φινάλε του δεύτερου μέρους για να απέχει ένα ακόμα σετ από τον τελικό.

Τόσο το τρίτο, όσο και το τέταρτο σετ οδηγήθηκαν σε tie-break. Ο Μεντβέντεφ έδειξε αλύγιστος σε κάθε περίπτωση και έφερε το ματς στα ίσα, ανακτώντας πλήρως το μομέντουμ. Στο decider βρήκε break άμεσα (3-2), δεν “έσπασε” το σερβίς του ο Γερμανός, και με διαχείριση του ρυθμού ολοκληρώσε την ανατροπή (6-3).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις