fbpx

Australian Open: Ο Σίνερ “εκθρόνισε” τον Τζόκοβιτς και μπήκε τελικό (video)

Ο Σίνερ στον τελικό του Australian Open

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τον Γιανίκ Σίνερ απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3, μετά από τρεις ώρες και 23 λεπτά στη Rod Laver Arena. Ο 22χρονος Ιταλός έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει τον Νόλε στο Australian Open από το 2018, και προκρίνεται στον μεγάλο τελικό.

Μετά από σερί 33-0 στο Melbourne Park, και από την τελευταία του ήττα απέναντι στον Χέον Τσανγκ στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης του 2018, ο Σίνερ γίνεται ο αμέσως επόμενος που φρενάρει τον 36χρονο Σέρβο, και εξασφαλίζει πως φέτος θα υπάρξει νέος νικητής.

Αυτός θα είναι ο πρώτος Grand Slam τελικός της καριέρας του, έχοντας εξασφαλισμένη την παραμονή του στο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μπορεί να βρεθεί και στο No. 3 αν κατακτήσει τον τίτλο, και παράλληλα ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ χάσει στον δεύτερο ημιτελικό.

Αξίζει να επισημανθεί, μάλιστα, πως είναι η τρίτη νίκη του Ιταλού απέναντι στον περσινό πρωταθλητή, στις 7 αναμετρήσεις τους στο Tour. Γίνεται επίσης και ο νεότερος φιναλίστ της Μελβούρνης σε ηλικία 22 ετών και 163 ημερών, μετά τον… 21χρονο Νόβακ Τζόκοβιτς του 2008 που κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο.

Αναφορικά με τον αγώνα, ο Σίνερ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 31 winners και 9 άσους, ενώ υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη και ένα διπλό σφάλμα. Είχε 83% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, 63% στο δεύτερο, και εκμεταλλεύτηκε 5/11 BP του, όσο ο ίδιος δεν απειλήθηκε ποτέ.

Τα πρώτα δύο σετ τα κατέκτησε πιο εύκολα από όσο θα περίμενε, κάνοντας από δύο break σε κάθε περίπτωση, για να αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη. Το τρίτο σετ κρίθηκε στο tie-break, με τον Νόλε να σώζει το πρώτο MP, αλλά στο τέταρτο και τελευταίο ο Σίνερ έγραψε τον επίλογο του ματς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις