fbpx

Davis Cup: Το προφίλ της Ρουμανίας

Η Ρουμανία στο Davis Cup

Μία εβδομάδα και μία μέρα έμεινε για την έναρξη του tie της Ελλάδας με τη Ρουμανία, για τα play off του World Group I στο Davis Cup. Η Εθνική μας θα φιλοξενήσει τους Ρουμάνους στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ), το επόμενο Σαββατοκύριακο (3-4 Φεβρουαρίου).

Έχοντας στην αποστολή της τον Στέφανο Τσιτσιπά, η “γαλανόλευκη” είναι το φαβορί για την πρόκριση στο World Group I, ενώ έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Ωστόσο, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του No. 2 της χώρας, Στέφανου Σακελλαρίδη, που σίγουρα θα μας ενίσχυε ακόμα περισσότερο.

Από την πλευρά των Ρουμάνων, ο Μάριους Κοπίλ είναι ο πιο δημοφιλής τενίστας της ομάδας τους, έχοντας φτάσει μέχρι το No. 56 της παγκόσμιας κατάταξης (2019). Πλέον, στα 33 του χρόνια ο Ρουμάνος τενίστας βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, και βρίσκεται στο No. 294 του κόσμου.

Στο No. 1 της χώρας τους είναι πια ο 22χρονος, Νίκολας Ιονέλ, που βρίσκεται στο No. 265 των ATP Rankings (career high No. 184, τον περασμένο Ιούνιο). Έχει αγωνιστεί σε δύο Challenger μέσα στο 2024, μετρώντας ήδη δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Όσον αφορά τα διπλά, ο κορυφαίος της ρουμάνικης αποστολής είναι ο 31χρονος, Βίκτορ Βλαντ Κορνέα, που καταλαμβάνει το No. 69 της παγκόσμιας κατάταξης. Μετράει ήδη δύο αγωνιστικές παρουσίες σε ATP 250 τουρνουά σε Μπρισμπέιν και Αδελαϊδα, από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Την ομάδα συμπληρώνουν οι Σίζαρ Κρέτου (No. 364 στον κόσμο) και Λούκα Πρέντα (No. 1095) ενώ αρχηγός τους είναι ο Γκάμπριελ Τριφού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις