fbpx

Australian Open: Το σήκωσαν στη Μελβούρνη οι Μποπάνα και Έμπντεν (video)

Πρωταθλητές στη Μελβούρνη οι Μποπάνα και Έμπντεν

Πρωταθλητές στα διπλά του Australian Open αναδείχθηκαν οι Ρόχαν Μποπάνα και Ματ Έμπντεν, αφού κέρδισαν στον σημερινό τελικό της Rod Laver Arena τους Ιταλούς Σιμόνε Μπολέλι και Αντρέα Βαβασόρι με 7-6(0), 7-5, μετά από μία ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Για τον 43χρονο Ινδό είναι ο πρώτος Grand Slam τίτλος, μετά από 17 συμμετοχές στο «Happy Slam» και 61(!) συμμετοχές συνολικά σε Major τουρνουά. Παράλληλα, γίνεται ο μεγαλύτερος ηλικιακά τενίστας που κατακτά τον τίτλο, αλλά και που θα βρεθεί στο No. 1 των διπλών.

Ακριβώς πίσω του στην παγκόσμια κατάταξη (No. 2) θα βρεθεί ο Αυστραλός παρτενέρ του, που συνεχίζεις τις εντυπωσιακές εμφανίσεις μετά την κατάκτηση του αντίστοιχου τίτλου στα διπλά του Wimbledon. Θα συγκεντρώνει, μάλιστα, και την ίδια βαθμολογία με τον Μποπάνα, αλλά ο Ινδός έχει αγωνιστεί σε λιγότερα τουρνουά.

Αναφορικά με τον αγώνα, οι νέοι πρωταθλητής της διοργάνωσης ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους με 8 άσους και 4 διπλά σφάλματα, ενώ είχαν και 82% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς. Εκμεταλλεύτηκαν μόλις ένα BP τους (1/3), και έσβησαν το μοναδικό που δέχθηκαν.

Στο πρώτο σετ καμία από τις δύο πλευρές δε βρήκε break και έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, όπου μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” οι Μποπάνα και Έμπντεν κυριάρχησαν και προηγήθηκαν στον τελικό (7-6(0). Στο δεύτερο κατάφεραν να βρουν break στο φινάλε, και να κλείσουν το ματς μετά από διπλό MP (7-5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις