fbpx

Australian Open: Πρωταθλητής ο Σίνερ μετά από “μυθική” ανατροπή! (video)

Ο Σίνερ στο Australian Open

Συγκλονιστικός Γιανίκ Σίνερ! Ο 22χρονος Ιταλός κατάφερε να επιστρέψει από δύο χαμένα σετ και να στεφθεί πρωταθλητής του Australian Open. Νίκησε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 μετά από τρεις ώρες και 44 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena, και κατέκτησε το πρώτο του Major.

Αν και έδειχνε αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό στα πρώτα δύο σετ της αναμέτρησης, ο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης δεν το έβαλε κάτω. Πίστεψε, προσπάθησε και πάλεψε για την ανατροπή, και τελικώς δικαιώθηκε, επικρατώντας του εξίσου εξαιρετικού 27χρονου Ρώσου στον τελικό.

Όντας πρωτάρης σε τελικό ενός Grand Slam, ο Σίνερ κατάφερε να “επιβιώσει” μετά το νωθρό του ξεκίνημα, και να παίξει καταπληκτικό τένις, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια του στη Μελβούρνη. Μέχρι τα ημιτελικά δεν είχε χάσει ούτε σετ, κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς ένα, και σήμερα δύο.

Με την κατάκτηση του τίτλου γίνεται ο νεαρότερος πρωταθλητής της διοργάνωσης μετά τον Νόλε, που το κατέκτησε σε ηλικία 20 ετών και 250 ημερών το 2008. Παράλληλα, γίνεται ο πρώτος Ιταλός που αναδεικνύεται πρωταθλητής στο Melbourne Park, αλλά και τρίτος Ιταλός γενικά σε Major τουρνουά.

Κερδίζει για τέταρτη σερί φορά τον Μεντβέντεφ, με τον Ρώσο να εξακολουθεί να έχει περισσότερες νίκες στα μεταξύ τους (6-4), ενώ τον νικά σε τρίτο διαδοχικό τελικό (Πεκίνο, Βιέννη, Μελβούρνη). Την ίδια ώρα μειώνει και την απόστασή τους στα ATP Rankings, αλλά δεν τον προσπερνά (8.765-8.310).

Αναφορικά με τον αγώνα, ο νέος πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 49 winners και 14 άσους, ενώ υπέπεσε σε 47 αβίαστα και 5 διπλά λάθη. Είχε 72% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, εκμεταλλεύτηκε 4/9 BP του, ενώ “έσβησε” 8/12 ευκαιρίες του No. 3 του κόσμου.

Από την άλλη, ο φιναλίστ του «Happy Slam» τέλειωσε το ματς με 44 winners και 12 άσους, έκανε 57 αβίαστα λάθη και μόλις 3 διπλά σφάλματα. Είχε καλύτερο ποσοστό σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (73%), μετουσίωσε σε break μόνο 4/12 προσπάθειές του, και έσωσε 5/9.

Σχετικά με την έκβαση του τελικού, τα πρώτα δύο σετ έφερναν πλατιά-φαρδιά την υπογραφή του Μεντβέντεφ, καθώς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του κορτ. Έκανε break με το “καλησπέρα” στο πρώτο μέρος, ενώ το έκλεισε με τον ίδιο τρόπο ώστε να σερβίρει πρώτος στην επανάληψη (6-3).

Το break δεν άργησε να έρθει ούτε στο δεύτερο σετ, μιας και από το 4ο game και μετά ο Ρώσος πήρε εκ νέου τα ηνία του αγώνα (3-1). Με hold και νέο break ήρθε σε απόσταση… αναπνοής από το 2-0 (5-1), ο Σίνερ πήρε πίσω το ένα break, αλλά δεν αποσόβησε την απώλεια του σετ (6-3).

Άργησε, αλλά “ξύπνησε” ο Ιταλός στο τρίτο σετ, κάνοντας break στο φινάλε του για να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου (6-4), ενώ παρόμοια έκβαση είχε και το τέταρτο σετ, μιας και έκανε break και πάλι προς την ολοκλήρωσή του (6-4). Έτσι οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν σε decider.

Το πέμπτο σετ κυλούσε ισορροπημένα μέχρι το 4ο game (2-2), ώσπου ο Σίνερ πάτησε εκ νέου το γκάζι, και με hold και break απέκτησε τον πλήρη έλεγχο (4-2). Νέο service game και η πλάστιγγα είχε γύρει υπερβολικά πια (5-2), και με διαχείριση του ρυθμού ο Σίνερ έγραψε τον επίλογο (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις