fbpx

WTA Rankings: Υποχώρησε μία θέση η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη στο Australian Open

Μία θέση πίσω βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη στα ανανεωμένα WTA Rankings, αφήνοντας το No. 8 για το No. 9, με την ολοκλήρωση του Australian Open. Η πτώση αυτή οφείλεται στην άνοδο 8 θέσεων της Κίνγουεν Ζεγνκ, που έφτασε ως τον τελικό της Μελβούρνης και βελτίωσε το career high της.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια έφτασε ως τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, και δεν κάλυψε όλους τους βαθμούς υπεράσπισης που είχε. Μαζί της έχασαν από μία θέση και οι Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Καρολίνα Μούχοβα, που βρίσκονται πλέον στο No. 8 και No. 10 του κόσμου αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 10άδας, η Ίγκα Σφιόντεκ διατηρεί τα σκήπτρα της κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη, ακόμα και μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στο «Happy Slam». Η διαφορά της, όμως, από την back to back πρωταθλήτρια μειώθηκε στους 865 βαθμούς.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα κάλυψε πλήρως όλους τους βαθμούς υπεράσπισης, και τώρα έχει μπροστά της την ευκαιρία να μειώσει κι’ άλλο την απόσταση, ή και να προσπεράσει την 22χρονη Πολωνή σε βάθος χρόνου, με εξίσου καλές πορείες στα επόμενα τουρνουά.

Στο No. 3 είναι πλέον η Κόκο Γκοφ, μία θέση ανέβηκε και η Τζέσικα Πεγκούλα, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνει η Έλενα Ριμπάκινα που υποχώρησε 2 θέσεις. Στο No. 6 σταθερή είναι η Ονς Ζαμπέρ, ενώ στο No. 7 είναι η φιναλίστ της Μελβούρνης, Κίνγουεν Ζενγκ, όπως προαναφέραμε.

Εκτός της κορυφαίας 10άδας σημειώθηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες αλλαγές. Στο Top-20 ανέβηκε για πρώτη φορά η Ελίνα Σβιτολίνα (No. 19), νέο career high έκαναν οι Έμα Ναβάρο (No23) και Γιασμίν Παολίνι (No24), ενώ άνοδο 64(!) θέσεων είδε και η ημιφιναλίστ του πρώτου Major της χρονιάς, Νταγιάνα Γιαστρέμσκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις