fbpx

Τσιτσιπάς: «Κανένας Έλληνας δεν είχε ερωτευτεί το τένις και ήθελα να είμαι ο πρώτος» (video)

Ο Τσιτσιπάς στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με φανέλα της ΑΕΚ

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενόψει του tie της Ελλάδας με τη Ρουμανία για τα play-off του World Group I του Davis Cup. Η Εθνική μας θα διεκδικήσει την πρόκριση στο World Group I το Σαββατοκύριακο (3-4/2), αγωνιζόμενη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Ο No. 10 του κόσμου τόνισε τους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει, ενώ μίλησε τόσο ο αδερφός του, και κορυφαίος Έλληνας διπλίστας, Πέτρος Τσιτσιπάς, όσο και ο πατέρας τους και προπονητής, Απόστολος Τσιτσιπάς. Η κλήρωση για τα ματς με τη Ρουμανία θα γίνει σήμερα Παρασκευή (2/2).

«Στόχος μου για το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι όνειρο ζωής να αγωνιστούμε μαζί με τον Πέτρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι» είπε χαρακτηριστικά ο 25χρονος Έλληνας τενίστας.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πέτρος Τσιτσιπάς, και πρόσθεσε: «Αυτό που μας κάνει πολύ δυνατούς μαζί σαν ζευγάρι, είναι ότι ο Στέφναος είναι ένας υπεραθλητής κι εγώ από την πλευρά μου είμαι ένας παίκτης που βλέπει πολύ καλά το γήπεδο».

Με τη σειρά του μίλησε και ο αρχηγός της αποστολής, αλλά και πατέρας των προαναφερμένων, Απόστολος Τσιτσιπάς: «Η σχέση τους έχουν γίνει πολύ πιο δυνατή και ειδικά τώρα που μπορούν να παίζουν μαζί, θέλουν να πετύχουν πράγματα που έχουν ονειρευτεί. Και είναι σε καλό δρόμο»

Στη συνέχεια μίλησε και πάλι ο Στέφανος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δυσκολίες στη συνεργασία τους, όλα αυτά τα χρόνια στο Tour: «Τόσο εγώ, όσο και ο πατέρας μου, πάντα μοιραζόμασταν το τένις. Ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Όταν δεν είναι εκεί, νιώθω ότι χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης.

Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν που δεν ήταν μαζί μου και ένιωσα μισός σαν παίκτης. Μπορεί κάποιες φορές να μην μιλήσω πολύ ωραία σε αυτόν αλλά είναι ο μοναδικός που με καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα από τον προπονητή».

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, είπε: «Νομίζω ότι αυτό έχει σημασία, να είμαι καλός πατέρας, να συμβουλεύω σωστά. Το κομμάτι της προπονητικής, έχουμε εξελιχθεί μαζί με τα παιδιά. Έχουμε μάθει να ξεπερνάμε δυσκολίες κι αντιξοότητες».

Στο τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε τη συνέντευξη εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο ερωτεύτηκε το τένις: «Γιατί κανένας Έλληνας δεν είχε ερωτευτεί το τένις και ήθελα να είμαι ο πρώτος. Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου και ότι από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία ώστε να μην τα πάω καλύτερα».




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις