fbpx

Davis Cup: “Γαλανόλευκο” προβάδισμα δια χειρός Τσιτσιπά (videos)

Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Κοπίλ στο Davis Cup

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελλάδα στο tie με την Ρουμανία, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των play-off του World Group I στο Davis Cup. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Μάριους Κοπίλ με 6-3, 6-4, και έκανε το 1-0, μετά από 75 αγωνιστικά λεπτά στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.




Ο ηγέτης της Εθνικής μας δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του No. 2 των φιλοξενούμενων, μετρώντας στο ματς 18 winners και 7 άσους, ενώ υπέπεσε σε 12 αβίαστα και μόλις 2 διπλά λάθη. Ήταν εξαιρετικός από το πρώτο σερβίς, έχοντας 83% σε κερδισμένους πόντους (25/30), και 67% από το δεύτερο (20/30).

Εκμεταλλεύτηκε 2/7 ευκαιρίες του για break, ενώ δεν επέτρεψε σε κανένα χρονικό σημείο της αναμέτρησης να παραβιαστεί το σερβίς του από τον 33χρονο Ρουμάνο (0/3 BP). Ήταν ένα καλό ματς για να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά την ήττα από τον Τέιλορ Φριτς στη Μελβούρνη.




Σχετικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης, αμφότεροι ξεκίνησαν με hold, ενώ ο Στέφανος έψαξε από νωρίς το break, χάνοντας 2 μεγάλες ευκαιρίες (1-1). Πήρε το προβάδισμα “σώζοντας” BP του Κοπίλ, έκανε το πρώτο break μετά από τριπλή ευκαιρία, και με love service game “κλείδωσε” το 1-0 (4-1).

Κανείς από τους δύο δεν απείλησε για break μετέπειτα, γεγονός που ευνόησε τον No. 10 του κόσμου, και έτσι το πρώτο σετ έκλεισε υπέρ της Ελλάδας (6-3). Στην επανάληψη ο Ρουμάνος μπήκε πιο δυναμικά, αφού ξεκίνησε με love servcice game και 2 χαμένα BP, όμως ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε (1-1).




Η ισοπαλία παρέμεινε ως το 6ο game (3-3), αλλά ο 25χρονος Έλληνας τενίστας αλλοίωσε μετά τις ισορροπίες με δικό του break (4-3). Δίχως να χάσει πόντο έκανε το 5-3, υπερασπίστηκε το σερβίς του ο Κοπίλ για το 5-4, αλλά με το πρώτο του MP ο Στέφανος έγραψε τον επίλογο του αγώνα (6-4).

Τη σκυτάλη θα πάρει τώρα ο Αριστοτέλης Θάνος, που θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ, για τον δεύτερο αγώνα της σειράς. Αν νικήσει ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, τότε θα κάνει το 2-0 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, και θα απέχουμε μία ακόμα νίκη από την επικράτηση στο tie.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις