fbpx

Davis Cup: Τα αδέρφια Τσιτσιπά σφράγισαν την άνοδο στο World Group I (videos)

Τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Davis Cup

Θρίαμβος για την Ελλάδα στο tie με τη Ρουμανία! Η Εθνική μας έκανε το 3-0 με τη νίκη του Στέφανου και Πέτρου Τσιτσιπά στο διπλό, και εξασφάλισαν την άνοδο στο World Group I του Davis Cup. Τα αδέρφια επικράτησαν των Μάριους Κοπίλ και Βίκτορ Βλαντ Κορνέα με 6-7(4), 6-3, 6-4, μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα στα Άνω Λιόσια.

Αν και βρέθηκαν πίσω στα σετ, το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να χαρίσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πολυπόθητη πρόκριση. Η Ελλάδα επιστρέφει εκ νέου στο World Group I, και θα προσπαθήσει να πετύχει ότι δεν κατάφερε απέναντι στη Σλοβακία τον Σεπτέμβριο.




Αυτή θα είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που θα παίξει η “γαλανόλευκη” σ’ αυτή την κατηγορία, η οποία είναι αυτή που μπορεί να τη βάλει στους qualifiers της επόμενης χρονιάς (2025), και να διεκδικήσει δηλαδή ένα εισιτήριο για τους τελικούς της παγκόσμιας διοργάνωσης.

Αναφορικά με το ματς, οι Έλληνες διεθνείς τέλειωσαν το ματς με 6 άσους και 2 διπλά λάθη, μετουσίωσαν σε break 2/7 ευκαιρίες τους, ενώ δεν απειλήθηκαν ποτέ οι ίδιοι. Είχαν 81% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (46/57), αλλά και 71% στο δεύτερο (20/28).




Το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο tie-break, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν “έσπασε” την άλλη. Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” οι Ρουμάνοι επικράτησαν με 7-4 και πήραν προβάδισμα νίκης (7-6(4). Στην επανάληψη όμως οι «TsitsiBros» ήταν καλύτεροι, και με break στου δρόμου τα μισά έφτασαν εύκολα στην ισοφάριση (6-3).

Το decider κύλησε όπως και το δεύτερο μέρος, με τους Έλληνες τενίστες να κυριαρχούν στο κορτ και να βρίσκουν πάλι πρώτοι break. Υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους το σερβίς τους και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο για την Εθνική, που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς στο κέντρο του γηπέδου των Λιοσίων (6-4).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις