fbpx

Πρεμιέρα με νίκη για τη Σάκκαρη στο Ντουμπάι (video)

Η Σάκκαρη στο Australian Open

Πρώτη νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη μετά τη Μελβούρνη και το Australian Open. Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Έμα Ναβάρο με 6-2, 6-4 μετά από 77 αγωνιστικά λεπτά στο κεντρικό κορτ του Ντουμπάι, και εξασφάλισε την πρόκριση της για το δεύτερο γύρο της WTA 1000 διοργάνωσης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, σ’ ένα παιχνίδι με πολλές ανισορροπίες και εναλλαγές στο προβάδισμα, ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ. Ολοκλήρωσε το ματς μετρώντας 16 winners και τρεις άσους, ενώ υπέπεσε σε 21 αβίαστα και μόλις ένα διπλό σφάλμα.

Παράλληλα είχε 66% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (25/38), ήταν συνεπής από το δεύτερο (40%, 8/20), και ήταν «μόνιμος» μπελάς στο σερβίς της Αμερικανής, μετουσιώνοντας σε break 6/9 ευκαιρίες της. Την ίδια ώρα η Σάκκαρη αποσόβησε 2/5 BP της αντίπαλής της.

Με την επικράτηση αυτή η Σάκκαρη βάζει στοπ στο σερί ηττών, «σπάει το ρόδι» στην πόλη των ΗΑΕ, μιας και μέχρι σήμερα δεν είχε νίκη σ’ αυτή τη διοργάνωση, και ισοφαρίζει την Ναβάρο στο h2h τους, μιας και είχε ηττηθεί από την No. 23 του κόσμου στα περσινά προημιτελικά του Σαν Χοσέ (1-1).

Τέλος, εξασφαλίζει και την άμεση επιστροφή της στην κορυφαία 10άδα των WTA Rankings, αφού μετά τις ήττες των Ντάρια Κασάτκινα και Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια στις «64» του Ντουμπάι θα κερδίσει σίγουρα μία θέση την ερχόμενη Δευτέρα, και έχει βλέψεις και για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις