fbpx

Εύκολα στα προημιτελικά του Los Cabos ο Τσιτσιπάς (videos)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Εξαιρετική πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Los Cabos, καθώς επικράτησε εύκολα του Αλεξάνταρ Βούκιτς με 6-3, 6-0, μέσα σε 64 λεπτά στο Estadio Mextenis. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χάρισε μόλις 3 games στον αντίπαλό του, και προκρίθηκε… διά περιπάτου στα προημιτελικά!

Σχεδόν μία μέρα μετά την αναμέτρησή του στα διπλά της ATP 250 διοργάνωσης, που έπαιξε στο πλάι του αδερφού του, Πέτρου Τσιτσιπά, ο Στέφανος επέστρεψε στο μεξικάνικο κορτ αποφασισμένος να συνεχίσει το σερί νικών εδώ, κάνοντας έτσι και το πρώτο βήμα της υπεράσπισης του τίτλου.

Αυτή ήταν η πρώτη τους συνάντηση στο Tour, και για να φτάσει στην επικράτηση ο Νο. 11 του κόσμου χρειάστηκε 11 άσους! Εκμεταλλεύτηκε μόλις 4/11 BP, “έσβησε” κάθε απειλή για break (3/3), δεν υπέπεσε σε κανένα διπλό λάθος, και ήταν καλός τόσο στο πρώτο (76%), όσο και στο δεύτερο σερβίς (68%).

Σχετικά με την έκβαση του αγώνα, ο Τσιτσιπάς κινδύνεψε από διπλό BP του 27χρονου Αυστραλού στο εναρκτήριο game, όμως με hold προηγήθηκε. Μετά από… πενταπλή δική του προσπάθεια στο 4ο game έκανε πρώτος break, και στο αμέσως επόμενο έσωσε ένα ακόμα BP, για να αυξήσει τη διαφορά (4-1).

Με σωστή διαχείριση ρυθμού και προβαδίσματος ο Στέφανος έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος (6-3), και στην επανάληψη έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, παίζοντας κυριαρχικό τένις. Έκανε 3 σερί break, ήταν αλάνθαστος από το σερβίς του, και με bagel έγραψε τον επίλογο της πρεμιέρας (6-0).

Στην 8άδα του Mifel Tennis Open τον περιμένει ο Αμερικανός, Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς, που προέρχεται από τα προκριματικά. Εκεί σημείωσε 2 καθαρές νίκες, για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό και να επικρατήσει πρώτα του Μπράντον Χολτ με 6-1, 6-4, και μετά του Ρίνκι Χιτζικάτα με 6-3, 4-6, 6-4.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις