fbpx

Δεύτερη νίκη και ημιτελικά για τον Τσιτσιπά στο Los Cabos (videos)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Την έκτη διαδοχική νίκη πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Los Cabos, επικρατώντας του Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς με 7-6(1), 6-3. Μετά από μία ώρα και 39 λεπτά αγώνα στο Estadio Mextenis, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παρέμεινε αήττητος, και έκανε ένα ακόμα βήμα υπεράσπισης του τίτλου.

Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι για τον περσινό πρωταθλητή της ATP 250 διοργάνωσης, που πήρε το πρώτο σετ στο tie-break, ενώ στην επανάληψη “καθάρισε” μετά από break και δύσκολο hold. Έτσι έφτασε στην έβδομη φετινή του νίκη, και εξασφάλισε τη θέση του στην ημιτελική φάση.

Τελείωσε το ματς μετρώντας 26 winners και 6 άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 5 αβίαστα και 3 διπλά λάθη. Κέρδισε το 87% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς (34/39), το 52% στο δεύτερο (14/27) έσβησε 4/5 BP του 25χρονου Αμερικανού, ενώ την ίδια ώρα εκμεταλλεύτηκε μόλις 2/6 ευκαιρίες του.

Αναφορικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Κοβάτσεβιτς ξεκίνησε με σερί 3-0 στο πρώτο σετ, έχοντας και break στο ενδιάμεσο. Ο Στέφανος έφερε το παιχνίδι στα ίσα μέχρι το 6ο game (3-3), ενώ έχασε και διπλό BP στο αμέσως επόμενο, για να πάρει για πρώτη φορά τα ηνία (4-3).

Δίχως άλλη απειλή για break μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6). Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κυριαρχήσει απόλυτα τρέχοντας ένα νέο δικό του σερί, και με πενταπλό SP στη διάθεσή του έκανε το 1-0 (7-6(1).




Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι τα πρώτα 5 games, με τον No. 11 του κόσμου να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα, μιας και ξεκίνησε να σερβίρει πρώτος (3-2). Αμέσως μετά ήρθε και το δεύτερο break του στο ματς, ενώ “κλείδωσε” τη νίκη σώζοντας τριπλό BP του Κοβάτσεβιτς (5-2).

Ο Αμερικανός μείωσε προσωρινά στη συνέχεια, και με love service game ο Στέφανος έγραψε τον επίλογο από το δικό του σερβίς, παίρνοντας και το εισιτήριο για την 4άδα (6-3). Εκεί τον περιμένει ο Κάσπερ Ρουντ, που κέρδισε τον Πορτογάλο, Νούνο Μπόργες με 6-3, 6-2 μετά από 67 λεπτά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις