fbpx

Ο Ρουντ απέκλεισε τον Τσιτσιπά στο Los Cabos και μπήκε τελικό (videos)

Ο Τσιτσιπάς στο Los Cabos

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ, και ηττήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Los Cabos με 6-4, 7-6(4). Μετά από μία ώρα και 50 λεπτά αγώνα στο Estadio Mextenis, ο Νορβηγός «εκθρονίζει» τον περσινό πρωταθλητή, και προκρίνεται στον τελικό.

Ένα break έκανε τη διαφορά στο πρώτο σετ, ενώ το ίδιο κλειστό ήταν και το δεύτερο, που κρίθηκε στην “παράταση”. Αμφότεροι ήταν πολύ προσεκτικοί από το σερβίς, με τον Ρουντ να έχει 88% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο (35/40), ενώ ο Τσιτσιπας να φτάνει στο 78% (32/41).




Την ίδια ώρα, ο Στέφανος μέτρησε 33 winners και 12 άσους στο ματς, σε σχέση με τον πλέον φιναλίστ που έμεινε στους 18 και 5 αντίστοιχα. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας υπέπεσε όμως σε 12 αβίαστα, αλλά και ένα διπλό λάθος, ενώ ο Ρουντ έκανε μόλις 5 αβίαστα, και κανένα διπλό σφάλμα.

Ελάχιστες ήταν και οι ευκαιρίες για break στο ματς. Ο Νορβηγός είχε μόλις μία και την εκμεταλλεύτηκε, ενώ ο Στέφανος δεν αξιοποίησε κανένα BP του (0/5). Όλες οι “απειλές” του Τσιτσιπά ήταν στο δεύτερο σετ, 3 BP στο 9ο game, και άλλα 2 στο 11ο, που θα μπορούσαν να στείλουν το ματς σε decider.




Τελικώς ο Ρουντ πήρε μια μεγάλη νίκη στο Mifel Tennis Open, και πέρα από την αγωνιστική του παρουσία στον τελικό, εξασφάλισε και την άνοδο μίας θέσης στα ATP Rankings. Θα είναι σίγουρα στο No. 11 από την ερχόμενη Δευτέρα (26/2), ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο θα μπει και στη 10άδα (No. 10).

Αντίθετα, ο Στέφ θα υποχωρήσει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, και θα βρεθεί στο No. 12. Δεν αποχαιρετά όμως το Μεξικό, καθώς την άλλη εβδομάδα θα συμμετέχει στο 500άρι τουρνουά του Ακαπούλκο, όπου θα αγωνιστεί τόσο στα μονά, όσο και στα διπλά μαζί με τον Πέτρο Τσιτσιπά.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις