fbpx

ATP Rankings: Υποχώρησε μία θέση ο Τσιτσιπάς (pics)

Ο Τσιτσιπάς στο Los Cabos

Μία θέση πίσω βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα ανανεωμένα ATP Rankings της Δευτέρας (26/2), που ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στα ημιτελικά του Los Cabos. Η ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ τον έφερε στο No. 12 της παγκόσμιας κατάταξης, και ο Νορβηγός φιναλίστ ήρθε μία θέση μπροστά.

Παρόλα αυτά, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Top-10 την επόμενη Δευτέρα (4/3), μέσα από μια καλή πορεία στο Ακαπούλκο. Αυτή τη στιγμή είναι στο Νο. 10 του Live Ranking, καθώς οι Άλεξ Ντε Μινόρ και Τέιλορ Φριτς έχουν να υπερασπιστούν αρκετούς βαθμούς.

Αντιθέτως ο ίδιος δεν έχει να καλύψει βαθμούς, ενώ θα αγωνιστεί και στα διπλά της ATP 500 διοργάνωσης, μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά. Ο Στέφανος δεν είναι εύκολη κλήρωση, και θα κάνει πρεμιέρα τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/2), απέναντι στον 26χρονο Ρώσο, Ρομάν Σαφιούλιν.

Αναφορικά τώρα με τις υπόλοιπες θέσεις, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στη 10άδα παρά μόνο αυξομειώσεις στις βαθμολογικές συγκομιδές των παικτών. Οι Κάρλος Αλκαράθ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχασαν 300 και 250 βαθμούς, όμως έμειναν στο No. 2 και στο No. 4 αντίστοιχα.

Εκτός του Top-10, ο Κάρεν Χατσάνοφ κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο No. 15, το ίδιο και ο Φρανσίσκο Σερούντολο που βρίσκεται πλέον στο No. 20, ενώ μία θέση πάνω και νέο career high εξασφάλισε ο Σεμπάστιαν Μπαέζ (No. 21), που κατέκτησε τον τίτλο στο 500άρι του Ρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις