fbpx

Ιδανική πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο (videos)

Ο Τσιτσιπάς στο Ακαπούλκο

Εξαιρετική αρχή για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο 500άρι τουρνουά του Ακαπούλκο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 6-4 του Ρομάν Σαφιούλιν, μετά από 80 αγωνιστικά λεπτά στο Estadio, και προκρίθηκε με άνεση στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης αναμέτρησης του κεντρικού κορτ για σήμερα, ο Στέφανος επέστρεψε στις νίκες μετά τα ημιτελικά του Los Cabos κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, και πήρε τη ρεβάνς από τον 26χρονο Ρώσο για την ήττα στη Μασσαλία το 2022.

Την ίδια ώρα, ο Τσιτσιπάς πετυχαίνει την όγδοη φετινή του νίκη (8-2), και στους «16» θα βρει απέναντί του τον 21χρονο Ιταλό, Φλάβιο Κομπόλι. Ο προερχόμενος από τα προκριματικά τενίστας απέκλεισε τον Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ στην πρεμιέρα του στο κυρίως ταμπλό, νικώντας με 2-6, 6-3, 6-2.

Σχετικά με τον αγώνα, ο No. 12 του κόσμου ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 5 άσους. Κάτι που σημαίνει πως θα δωρίσει 5.000 δολάρια στους πληγέντες του τυφώνα «Otis», γιατί σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως για κάθε άσο που θα βγάλει στο Ακαπούλκο, θα κάνει δωρεά 1.000 δολάρια.

Είχε επίσης 14 winners, και υπέπεσε σε 13 αβίαστα λάθη. Είχε 83% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (25/30), ενώ ήταν συνεπής και από το δεύτερο (63%, 17/27). Εκμεταλλεύτηκε 2/4 BP του στο ματς, και ο ίδιος “έσβησε” τη μοναδική απειλή του αντιπάλου του για break.

Στο πρώτο σετ ξεκίνησε να σερβίρει πρώτος, και μέχρι το 5ο game διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα, καθώς αμφότεροι δεν έκαναν λάθη (3-2). Στο αμέσως επόμενο “έσπασε” τον Σαφιούλιν για να αυξήσει τη διαφορά (4-2), και έσβησε το BP του Ρώσου στο 7ο game για να “κλειδώσει” το 1-0.

Με διαχείριση του ρυθμού έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος (6-3), ενώ παρόμοια έκβαση είχε και η επανάληψη. Οι ισορροπίες ήταν στο ακέραιο μέχρι το 4ο game (2-2), ώσπου στου δρόμου τα μισά ο Τσιτσιπάς βρέθηκε ξανά σε διπλό BP, και φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει (3-2).

Με love service game μεγάλωσε την απόσταση (4-2), και μέχρι το τέλος του αγώνα κανείς δεν είχε BP, που θα άλλαζε την εξέλιξή του. Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε σε straight νίκη στο πρώτο του ματς στο Ακαπούλκο, και στόχος του είναι το 2/2 απέναντι στον Ιταλό, για να μπει στην τελική 8άδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε λίγη ώρα ο Στέφανος θα επιστρέψει στο κορτ, μιας και έχει και την πρεμιέρα του στα διπλά του τουρνουά. Θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Πέτρο Τσιτσιπά, και θα αντιμετωπίσουν τους Τζούλιαν Κας (Μ. Βρετανία) και Ρόμπερτ Γκάλγουεϊ (ΗΠΑ) για τον πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις