fbpx

PWA World Tour: Αποσύρθηκε από τη δράση ο Αντουάν Αλμπό

PWA World Tour: Αποσύρθηκε από τη δράση ο Αντουάν Αλμπό

Ο πιο επιτυχημένος αθλητής όλων των εποχών, ο Αντουάν Αλμπό, ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο PWA World Tour μετά από 30 χρόνια.

 Σκληρός αντίπαλος, άκρως ικανός στο νερό και μία ευγενική και ήρεμη φυσιογνωμία στην στεριά. Ο Γάλλος από το Ροσέλ άρχισε να αγωνίζεται και να κερδίζει τίτλους σε μία εποχή που ακόμα δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα και διαδίκτυο, το 1992. Εκείνη την εποχή ήταν ένας έμπειρος 20χρονος γουίντ-σέρφερ ο οποίος περνούσε περισσότερες από 300 ημέρες στο νερό. Ο πρώτος του παγκόσμιος τίτλος ήρθε το 2001 όταν ο Αλμπό ήταν 29 ετών και ήταν ένα τρόπαιο στην κατηγορία freestyle.

 Από τότε ο Γάλλος έγινε σπεσιαλίστας στο σλάλομ κυριαρχώντας στο αγώνισμα ενώ σταδιακά άρχισε να επικεντρώνεται στα ιστιοπλοϊκά ρεκόρ ταχύτητας.  «Αφήνω το PWA World Tour με την ικανοποίηση ότι πέτυχα τα πάντα», είπε ο Αλμπό. «Έδινα τα πάντα σε κάθε αγώνα για να τερματίζω διαρκώς στην κορυφή του βάθρου. Το έκανα για εμένα, τους χορηγούς, τους οπαδούς του αθλήματος που το αγαπούν όπως κι εγώ και για την όμορφη οικογένειά μου. Δούλεψα αδιάκοπα για τον κάθε τίτλο και δεν μετανιώνω για κάτι. Η καριέρα μου ως αθλητή μου έδωσε τα πάντα κάνοντας και φίλους για μια ζωή από όλο τον πλανήτη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ