fbpx

Βύρων Κοκκαλάνης: «Ευελπιστώ να είμαι εγώ αυτός που θα πάει στο Παρίσι» (pics)

Βύρων Κοκκαλάνης: «Ευελπιστώ να είμαι εγώ αυτός που θα πάει στο Παρίσι» (pics)

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Βύρωνας Κοκκαλάνης ο οποίος στέκεται δυνατά πάνω στο Foil του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOil που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Πάτρα, ανέλυσε πως η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την παρουσίας της σε αυτή τη νέα Κατηγορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Νιώθω πάρα πολύ καλά. Το να είμαστε και εγώ και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης στον «χρυσό» στόλο σημαίνει ότι αρχικά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης και πρόσθεσε: «Η διοργάνωση είναι φανταστική. Ο καιρός της Πάτρας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και όλα έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά. Μόνο και μόνο ότι τις τρεις πρώτες ημέρες των αγώνων ολοκληρώθηκαν 12 ιστιοδρομίες καταδεικνύει πολλά. Προσπαθώ να θυμηθώ μία διοργάνωση που να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και δεν μπορώ. Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι και οι ξένοι πρωταθλητές και οι προπονητές. Στόχος για εμάς σε αυτό το Ευρωπαϊκό δεν είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως για άλλες χώρες είναι.

Στόχος μας είναι να πάρουμε σαν Ελλάδα την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο της Χάγης. Εκεί θέλουμε να πάρουμε το εισιτήριο για το Παρίσι και τότε θα δοθούν μόνο τα 11 σε ισάριθμες χώρες από τα 25 που θα δοθούν συνολικά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε σχεδόν δύο μήνες να δουλέψουμε για να το πετύχουμε. Στη συνέχεια υπάρχει ο Ιανουάριος του 2024 που θα δοθούν Ολυμπιακά εισιτήρια και τα τελευταία θα δοθούν τον Απρίλιο του 2024. Συνεπώς θα έχουμε τρεις αγώνες ξεκινώντας από τον Αύγουστο και ισάριθμες ευκαιρίες για να πάρουμε σαν Ελλάδα την Ολυμπιακή πρόκριση. Ο μεγάλος μας στόχος η εξασφάλιση της συμμετοχής ως χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακολούθως μέσα από τους αγώνες που θα διοργανώσει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας θα κριθεί ποιος αθλητής θα πάει στο Παρίσι. Ευελπιστώ να είμαι εγώ αυτός ο αθλητής».

Αναφορικά με IQFOIL, που είναι  ένα νέο και απαιτητικό σκάφος, ο Κοκκαλάνης επισήμανε : «Είναι ένα φανταστικό σκάφος μιλάμε για μία τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το RSX. Πλέον έχουμε περάσει στο λεγόμενο Foiling, που το σκάφος αναπτύσσει πολύ μεγάλες ταχύτητες και δεν ακουμπάει στο νερό. Σαν Ελλάδα δεν είχαμε την απαραίτητη τεχνογνωσία σε αυτό το κομμάτι, δεν την είχαμε έτοιμη δηλαδή. Δεν είχαμε κάποιος να μας διδάξουν, οπότε και εμείς οι αθλητές και οι προπονητές προσπαθούμε μέσα από την εμπειρία να αποκομίσουμε τη γνώση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ