fbpx

Πρωτάθλημα iQFOiL: Μια ανάσα από το Παρίσι ο Τσορτανίδης!

Πρωτάθλημα iQFOiL: Μια ανάσα από το Παρίσι ο Τσορτανίδης!

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης κατέλαβε την καλύτερη θέση από την ελληνική ομάδα που μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα iQFOiL 2024 στο Λανζαρότε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 33ος στην γενική κατάταξη με 281 βαθμούς. Στο Λανζαρότε έτρεξε και ο Βύρων Κοκκαλάνης που κατέλαβε τελικά την 54η θέση με 428 βαθμούς.Μαζί χάρισαν στην εθνική ομάδα την 2η θέση στην κατάταξη των Ευρωπαϊκών χωρών, μια ανάσα μακριά από την πρώτη θέση που χάριζε και ένα ολυμπιακό εισιτήριο!

«Τελείωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών και τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα. Έκανα τον καλύτερο αγώνα της καριέρας μου και κατέλαβα την 33η θέση ανάμεσα σε 118 κορυφαίους αθλητές» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Λεωνίδας Τσορτανίδης.

«Από την άλλη αυτός ο αγώνας έδινε ένα εισιτήριο για την Ολυμπιάδα στην 1η Ευρωπαϊκή χώρα της κατάταξης. Η επίδοση μου έφερε την Ελλάδα 2η χώρα στην σχετική κατάταξη. Απομένουν 5 θέσεις για όλες τις χώρες σε 2 μήνες στην Γαλλία Συνεχίζω με περισσότερη όρεξη την προσπάθεια που θα με οδηγήσει στην 1η μου συμμετοχή σε Ολυμπιάδα. Ευχαριστώ την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την Ελληνινή Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε μένα και με στηρίζουν» προσθέτει.

Στα κορίτσια η Δανάη Ποντίφηξ κατετάγη 68η με 390 βαθμούς και η Κατερίνα Δίβαρη 71η με 423 βαθμούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ