fbpx

Συνέντευξη Δίβαρη στο ApexSports.gr – Μέρος Α: «Είναι μια πολύ παραγωγική εποχή για μένα» (pics)

Συνέντευξη Δίβαρη στο ApexSports.gr – Μέρος Α: «Είναι μια πολύ παραγωγική εποχή για μένα» (pics)

Η Κατερίνα Δίβαρη έχει μπροστά της ένα δύσκολο εξάμηνο μέσα στο οποίο θα πρέπει να βγάλει την σχολή προπονητών της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, να ολοκληρώσει ένα κύκλο ανάπτυξης στον Όμιλο της στην Βάρκιζα και να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

«Είναι μια πολύ παραγωγική εποχή για μένα. Ψάχνω σε όλους τους τομείς νέα πράγματα. Είμαι 23 ετών πλέον και δεν έχω την πολυτέλεια να ασχολούμαι μόνο με ένα πράγμα» είπε στο ApexSports.gr η ιστιοπλόος που διεκδικεί την 2η ολυμπιακή της συμμετοχή στα γουίντσερφινγκ μετά το Τόκιο 2021, αυτή τη φορά στην κλάση των iQFOil.

«Προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα. Δουλεύω στον όμιλο στις ομάδες ανάπτυξης και προπονούμαι ταυτόχρονα όσο μπορώ. Αν δε βοηθάει ούτε η άπνοια που κράτησε ένα μήνα ούτε τώρα οι δυνατοί νοτιάδες μιας και η πρόσβαση από τον δικό μου όμιλο την Βάρκιζα δεν είναι και τόσο εύκολη.  
Ξεκινάω την σχολή προπονητών της ΕΙΟ, που είναι πάρα πολύ σημαντικό πτυχίο και προσπαθώ ταυτόχρονα να δω σε ποιους αγώνες θα πάω μέσα στην χρονιά. Είναι δύσκολο γιατί χρειάζομαι αγώνες και πρέπει να πηγαίνω αναγκαστικά στο εξωτερικό αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε έντονη αγωνιστική δραστηριότητα στα iQFOil».

Και ποιοί είναι αυτοί οι αγώνες που έχει βάλει στόχο η Δίβαρη;

«Ιδανικά θέλω να πάω σε όλα! Τον Μάϊο στην Πάτρα γίνεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα iQFOil στο οποίο φυσικά και θέλω να αγωνιστώ. Θα προσπαθήσω να οργανώσω την συμμετοχή μου και σε προπονητικό καμπ στο Λανζαρότε. Ήδη όλοι οι αθλητές της κατηγορίας μου βρίσκονται εκεί για προπονήσεις μέσα στον Γενάρη, αλλά υπάρχει και η ιστιοπλόϊκή εβδομάδα του Λανζαρότε 9-17 Φεβρουαρίου στην οποία θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό μου και τα μαθήματα της σχολής αν θα καταφέρω να πάω.

Το Μάρτιο είναι επίσης οι αγώνες πρόκρισης για τις εθνικές ομάδες και γενικά το 2023 είναι η πιο σημαντική χρονιά για μένα. Τον Αύγουστο στην Χάγη είναι η πρώτη πρόκριση των Ολυμπιακών Αγώνων στη Χάγη. Τον Απρίλιο στην Πάλμα διεξάγεται όπως κάθε χρόνο ο αγώνας “Princessa Sofia Trofeo”…»

Σχετικά με την προσπάθειά της να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσει να κάνει την προετοιμασία που θέλει η Κατερίνα είναι αισιόδοξη: «Είμαι κοντά σε μια νέα χορηγία και αν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια θα μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα το πρόγραμμα μου».

Αναλυτικά το επιθυμητό αγωνιστικό πρόγραμμα της Δίβαρη:

13-17/2 Λανζαρότε Sailing Week
5-10/3   Πρόκριση Εθνικών Ομάδων
1-8/4     Princesa Sofia Trofeo / Spain
8-14/5   Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα/Πάτρα
7-16/7   Test Event Olympic Games/ Γαλλία
10-20/8 Παγκόσμιο και 1η Ολυμπιακή πρόκριση / Ολλανδία Χάγη

Ακολουθεί 2ο μέρος με την Κατερίνα Διβάρη να αναλύει την φράση: «Είναι καλό να αφοσιώνεσαι σε ένα πράγμα αλλά όταν είσαι 23 ετών έχεις πολλές υποχρεώσεις»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ