fbpx

Ευρωπαϊκό IQFOil: Με δέκα Έλληνες γουίντσερφερς στην Πάτρα (pics)

Ευρωπαϊκό IQFOil: Με δέκα Έλληνες γουίντσερφερς στην Πάτρα (pics)

Με συμμετοχή 10 Ελλήνων ιστιοπλόων αρχίζει στην Πάτρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ολυμπιακής κατηγορίας IQFOIL. Εναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό σημαίνει ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι ανοιχτό κρίνονται πολλά, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 250 σε άνδρες και γυναίκες από 42 χώρες του κόσμου.

Από ελληνικής πλευράς θα τρέξουν 10 ιστιοπλόοι. Στους άνδρες οι Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (Ν.Ο. Βουλιαγμένης), Βασίλης Σολιδάκης (Ν.Ο. Βουλιαγμένης), Πέτρος Κονταρίνης (Αθηναϊκός Ν.Ο. ), Φιννέας Ζανναράς (Ν.Ο. Βουλιαγμένης), Βύρων Κοκκαλάνης (Ν.Α.Ο.Β.Β.) και Λεωνίδας Τσορτανίδης (Ν.Ο. Ανδρου).

Στις γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Δανάη Ποντίφηξ (Ν.Ο. Βουλιαγμένης), Μαρίνα Χερουβείμ (Ν.Α.Ο.Β.Β.), Κατερίνα Δίβαρη (Ν.Α.Ο.Β.Β.) και Αιμιλία Κωστή (Αθηναϊκός Ν.Ο.).

Τον μεγάλο αγώνα φιλοξενεί ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την κλάση IQFOiL και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελείται υπό αιγίδα του Δήμου Πατρέων και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Οι ιστιοδρομίες ξεκινούν αύριο Τρίτη και οι φίλοι της ιστιοπλοΐας θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και το Facebook. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η δοκιμαστική κούρσα.

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 8/5: Practice Race (15:00
Τρίτη 9/5: Ιστιοδρομίες (12:00)
Τετάρτη 10/5: Ιστιοδρομίες (12:00)
Πέμπτη 11/5: Ιστιοδρομίες (12:00)
Παρασκευή 12/5: Ιστιοδρομίες (12:00)
Σάββατο 13/5: Ιστιοδρομίες (12:00)
Κυριακή 14/5: Ιστιοδρομίες (12:00), απονομές (18:00)

Την διοργάνωση υποστηρίζουν οι εξής χορηγοί: SUPER CARGO, ΛΟΥΞ, MEDIA STROM, ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε., OΛΠΑ, DIMITRIOGLOU SPORTS WEAR, PELCO, WOS, ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας, DOLPHINS, Copytron, & CHRYSANTHOPOULOS.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ