fbpx

Ευρωπαϊκό IQFOil 2023: Στον χρυσό στόλο Κοκκαλάνης, Τσορτανίδης (pics)

Ευρωπαϊκό IQFOil 2023: Στον χρυσό στόλο Κοκκαλάνης, Τσορτανίδης (pics)

Μετά και την 3η αγωνιστική ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος IQFOIL στην Πάτρα ο Βύρωνας Κοκκαλάνης και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης πέρασαν στον «χρυσό» στόλο της διοργάνωσης! Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ήταν 37ος και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης 49ος και εξασφάλισαν την είσοδό τους στους πρώτους «57» των αγώνων, οπότε θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια της διοργάνωσης ανταγωνιστούν με τους καλύτερους του κόσμου στην κατηγορία.

Να θυμίσουμε πως η διοργάνωση έχει χαρακτήρα Open, αφού από την Πάτρα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ποιοι θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Χάγη τον προσεχή Αύγουστο. Στο Παγκόσμιο θα κριθούν και τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι.

Σήμερα διεξήχθησαν τέσσερις ιστιοδρομίες για τον χρυσό και άλλες τέσσερις για τον «ασημένιο» στόλο. Στους άνδρες στον χρυσό στόλο προηγείται ο Γερμανός Κέρντελ με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να βρίσκεται στην 37η θέση και τον Λεωνίδα Τσορτανίδη στην 45η θέση. Στις Γυναίκες στον χρυσό στόλο προηγείται η Καντόρ από το Ισραήλ. Στον αργυρό στόλο η Δανάη Ποντίφηξ βρίσκεται στην 11η θέση.  

Φαρμάκης : «Τι σημαίνει Δυτική Ελλάδα…»

Τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται οι πρωταθλητές στο ξενοδοχείο Porto Rio επισκέφτηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κώστα Καλογερόπουλο και τον αντιπρόεδρο του ΙΟΠ και μέλους της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Κώστα Γεωργόπουλο, για την πορεία της διοργάνωσης και τις προοπτικές που ανοίγονται. «Είδα όμορφες εικόνες που διαφημίζουν την περιοχή μας. Εικόνες που μας θυμίζουν ότι βρισκόμαστε σε έναν ευλογημένο τόπο. Αυτό τον τόπο έχουν την ευκαιρία περίπου 250 αθλητές να τον απολαύσουν με τις καλύτερες συνθήκες. Η διοργάνωση τέτοιου είδους και κλάσης αγώνων μόνο παρακαταθήκη αποτελούν για το μέλλον. Η Πάτρα, η Αχαΐα, η Δυτική Ελλάδα συνολικά έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στον αθλητικό χάρτη Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις την τελευταία τριετία λαμβάνουν χώρα και δίνουν σε όλους να καταλάβουν τι σημαίνει Δυτική Ελλάδα, τι σημαίνει Ολυμπιακή γη και σε δείχνουν σε εμάς τους ίδιους τις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω εξέλιξη», δήλωσε ο περιφερειάρχης

To Open Patras European Championship IQFOiL 2023 διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την κλάση IQFOiL και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Sailing Energy shooting for Team Allianz shooting in Lanzarote.
© Sailing Energy / Team Allianz
21 January, 2023

IQFOIL ανδρών σε 12 κούρσες
37.Βύρων Κοκκαλάνης (Ν.Α.Ο.Β.Β.) 186β.
45.Λεωνίδας Τσορτανίδης (Ν.Ο. Ανδρου) 227β.
96.Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (Ν.Ο. Βουλιαγμένης) 366β.
110.Πέτρος Κονταρίνης (Αθηναϊκός Ν.Ο. ) 461β.
111.Βασίλης Σολιδάκης (Ν.Ο. Βουλιαγμένης) 476β.
114. Φιννέας Ζανναράς (Ν.Ο. Βουλιαγμένης) 511β.

IQFOIL γυναικών σε 12 κούρσες
57.Δανάη Ποντίφηξ (Ν.Ο. Βουλιαγμένης) 167β.
83.Κατερίνα Δίβαρη (Ν.Α.Ο.Β.Β.) 348β.
84.Αιμιλία Κωστή (Αθηναϊκός Ν.Ο.) 350β.
86.Μαρίνα Χερουβείμ (Ν.Α.Ο.Β.Β.) 377β.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ