fbpx

Skate Canada: Νικήτρια στα ζευγάρια η Ιαπωνία (vid)

Skate Canada: Νικήτρια στα ζευγάρια η Ιαπωνία (vid)

Κάτοχοι του αργυρού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το Μάρτιο του 2022, Ρίκου Μιούρα και Ριουίτσι Κιχάρα, πήραν τη νίκη στο Skate Canada, τον δεύτερο σταθμό στην σεζόν του Γκραν Πρι καλλιτεχνικού πατινάζ.

Το ζευγάρι από την Ιαπωνία είχε θέσει τις βάσεις για τη νίκη από το σύντομο πρόγραμμα και μετά το ελεύθερο έφτασε στην επικράτηση με διαφορά σχεδόν 26 βαθμών από τον ανταγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιούρα είχε τραυματιστεί στον ώμο το καλοκαίρι, ένα πρόβλημα όμως που δείχνει να αποτελεί παρελθόν, καθώς οι Ιάπωνες έφτασαν στην πρώτη τους νίκη σε Γκραν Πρι με σύνολο 212,02 βαθμών, η πρώτη φορά που ένα ιαπωνικό ζευγάρι επικρατεί σε τέτοιο αγώνα.

 Σάρα Κόντι και Νίκολο Μάτσιι από την Ιταλία σημείωσαν την καλύτερή τους επίδοση σε ελεύθερο πρόγραμμα και πέρασαν από την 3η στη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο προσπερνώντας την Έμιλι Τσαν και τον Σπένσερ Ακίρα Χάου που είχαν 186,48 και 186,18 βαθμούς αντίστοιχα.

 Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο και για τα δύο ζευγάρια από Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ιταλοί μάλιστα, οι οποίοι προπονούνται κοντά στο Μιλάνο, όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2026, είπαν ότι η διοργάνωση που πήρε η χώρα τους αποτελεί τον λόγο που άρχισαν να ασχολούνται με το άθλημα.

https://twitter.com/skatejapanews/status/1586640774158073856
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά