fbpx

Στο Hall of Fame της παγκόσμιας ομοσπονδίας η Κέιτ Κέιθνες

Στο Hall of Fame της παγκόσμιας ομοσπονδίας η Κέιτ Κέιθνες

Η πρώην πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, της WCF, η Κέιτ Κέιθνες, είναι μεταξύ των νέων πέντε μελών στο Hall of Fame του αθλήματος.

 Η Σκωτσέζα παράγοντας αποσύρθηκε από πρόεδρος την περασμένη χρονιά μετά από 12 έτη και αντικαταστάθηκε από τον Αμερικανό Μπο Γουέλινγκ. Η ίδια είναι ήδη το πρώτο επίτιμο μέλος της ομοσπονδίας και μαζί της στο Hall of Fame ακολούθησε ο Τζακ Λιντς.

 Ο Καναδός είναι ένας γνωστός δημοσιογράφος που μπήκε στην τότε διεθνή ομοσπονδία, την ICF, το 1988 και πιστώνεται την αύξηση των μελών στο βαθμό που το άθλημα μπήκε στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1998 στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας.

Αθλητές που μπήκαν επίσης στο Hall of Fame είναι ο Γιούαν ΜακΝτόναλντ και ο Πίτερ Σμιθ από την Σκωτία και ο Μπιλ Στρουμ από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο ΜακΝτόναλντ εκπροσώπησε τη μεγάλη Βρετανία σε τρεις διαδοχικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το Σολτ Λέικ Σίτι το 2002 έως το Βανκούβερ το 2002 και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Σκωτία το 1999, το 2006 και το 2009 ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης το 1999 και το 2008.

 Ο Σμιθ αγωνίστηκε όταν το κέρλινγκ ήταν άθλημα επίδειξης στο Κάλγκαρι το 1988 και στο Βανκούβερ το 2010 ενώ πήρε τρεις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου και ισάριθμες εκείνον στην Ευρώπη. Ο Στρουμ πήρε μετάλλιο και στα 4 παγκόσμια πρωταθλήματα στα οποία έλαβε μέρος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά