fbpx

Λεωτόν και Κεφαλά ξεχώρισαν στο Κύπελλο σπάθης

Λεωτόν και Κεφαλά ξεχώρισαν στο Κύπελλο σπάθης

Ο Γκυ-Γιώργος Λεωτόν και η Κωνσταντίνα Κεφαλά ήταν οι δύο ξιφομάχοι που ξεχώρισαν στο 2ο κύπελλο σπάθης Νέων (U20), που έγινε στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ την Κυριακή 5/11.

Στους ημιτελικούς των νέων γυναικών η Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) νίκησε με 15-13 την Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ) και η Αλίνα Κουρούση νίκησε με 15-8 την Καλλιόπη Χατζάκου (Ε Κωστέα-Γείτονα). Στον τελικό η Κεφαλά επικράτησε της Κουρούση με 15-12 και έκανε το 2/2 στις νίκες στα φετινά κύπελλα σπάθης U20, ενώ ήταν η νικήτρια και στο πρώτο κύπελλο σπάθης γυναικών. Στην πανελλήνια κατάταξη σπάθης νέων γυναικών η Κουρούση προηγείται με 425 και ακολουθούν η Γαζεπίδη με 417,5β και η Κεφαλά με 410β.

Η τελική οκτάδα των νέων γυναικών:

1. Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

2. Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

3. Μαριλένα Γαζεπίδη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Καλλιόπη Χατζάκου (Ε Κωστέα Γείτονα)

5. Βασιλική Θεοδόση (ΑΟ Ασπίδα)

6. Κατερίνα Χατζικοκκίνου (ΑΟ Ασπίδα)

7. Ζοζιάνα Παπαδά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

8. Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα)

Στους ημιτελικούς των νέων ανδρών ο Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) νίκησε τον Θοδωρή Στραγάλη (ΑΑ Ιωαννίνων) με 15-8 και ο Γκυ Γιώργος Λεωτόν (Άρης Θεσσαλονίκης) νίκησε τον Γιώργο Φραδέλλο (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) με 15-7. Στον τελικό μεταξύ Πρεδάρη και Λεωτόν ο δεύτερος ήταν αυτός που επικράτησε με 15-13 και κατέκτησε το πρώτο φετινό του κύπελλο, ενώ ανέβηκε και στην 3η θέση της πανελλήνιας κατάταξης σπάθης νέων ανδρών με 337,5β, πίσω από τους Θωμά-Αβραάμ Γρόλλιο (Άρης Θεσσαλονίκης) και Παναγιώτη Μανεσιώτη (Ηλυσιακός ΑΟ) των 385β και 360β αντίστοιχα.

Η τελική οκτάδα των νέων ανδρών:

1. Γκυ-Γιώργος Λεωτόν (Άρης Θεσσαλονίκης)

2. Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

3. Θοδωρής Στραγάλης (ΑΑ Ιωαννίνων)

3. Γιώργος Φραδέλλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

5. Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης)

6. Λουκάς Αθανάσιος Τετράδης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

7. Παναγιώτης Μανεσιώτης (Ηλυσιακός ΑΟ)

8. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (ΑΟ Ασπίδα)

Διαδοχικές νίκες για Χατζηγιάννη και Πήλιουρα στο ξίφος ασκήσεως U17

Ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης και η Άννα Πήλιουρα ανέβηκαν για δεύτερη φορά φέτος στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε κύπελλο ξίφους ασκήσεως εφήβων/νεανίδων.

Οι δύο ξιφομάχοι επικράτησαν στο δεύτερο κύπελλο ξίφους ασκήσεως εφήβων/νεανίδων (U17) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Ο Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω) στον ημιτελικό νίκησε τον συναθλητή του, Αντώνη Γκούμα (ΑΟΞ Αιγάλεω), με 15-8 και στον τελικό τον Κωνσταντίνο Σταμέλλο (ΑΞΙΑ). Στον δεύτερο ημιτελικό ο Σταμέλλος επικράτησε στον «εμφύλιο» κόντρα στον Μιχάλη Σταυράκη (ΑΞΙΑ). Οι Γκούμας και Σταυράκης ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Είναι το δεύτερο διαδοχικό κύπελλο εφήβων που κατακτά ο Χατζηγιάννης μετά από αυτό της Φλώρινας στις 22 Οκτωβρίου, ενώ προηγείται και στην πανελλήνια κατάταξη εφήβων με 377,5β.

Η πρώτη οκτάδα των εφήβων:

  1. Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
  2. Κωνσταντίνος Σταμέλλος (ΑΞΙΑ)
  3. Αντώνιος Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
  4. Μιχάλης Σταυράκης (ΑΞΙΑ)
  5. Άγγελος Δουμτσής (ΓΕ Φλώρινας)
  6. Ξενοφών-Ζέφυρος Αντωνίου (ΑΞΙΑ)
  7. Χρήστος Γιάγκος (ΓΕ Φλώρινας)
  8. Βασίλειος Μπαταγιάννης (ΑΞΙΑ)

Η Πήλιουρα (ΑΞΙΑ) στον ημιτελικό νίκησε τη Βάλια Ταγή (ΑΞΙΑ) με 15-10 και στον τελικό την Ευθυμία Γκαβζία (Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού) με 15-9. Μαζί με την Ταγή στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Hedwig Μυρσίνη Παυλοπούλου (ΠΑΟ) που ηττήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό από την Γκαβζία με 15-9. Όπως και ο Χατζηγιάννης, έτσι και η Πήλιουρα έχει κατακτήσει τα δύο από τα τρία φετινά κύπελλα ξίφους ασκήσεως και προηγείται στην πανελλήνια κατάταξη νεανίδων με 412,5β.

Η πρώτη οκτάδα των νεανίδων:

  1. Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ)
  2. Ευθυμία Γκαβζία (Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού)
  3. Βάλια Ταγή (ΑΞΙΑ)
  4. Hedwig Μυρσίνη Παυλοπούλου (ΠΑΟ)
  5. Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ)
  6. Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕ Φλώρινας)
  7. Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω)
  8. Αντιγόνη Δουμτσή (ΓΕ Φλώρινας)

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων γυναικών (U20)
Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) – 4/11

Την ίδια ημέρα αγωνίστηκαν η Σταυρίνα Γαρυφάλλου και η Ελένη Μπάλλου του ΑΟΞ Αιγάλεω στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο νέων στην Κωνσταντινούπολη. Και οι δύο αθλήτριες πέρασαν από τη φάση των πουλ με 5/1 και 4/2 νίκες/ήττες και πήραν θέση στο ταμπλό των 128. Στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα η Γαρυφάλλου απέκλεισε την Ουκρανή Σβιτλάνα Μπριζγκάλοβα με 15-2 και η Μπάλλου την Αιγύπτια Μαλάκ Χάμζα με 15-10. Οι δύο αθλήτριες όμως δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στο ταμπλό των 32 καθώς, αποκλείστηκαν από τη Μολδαβή Ουλιάνα Ντουμιτρίτα Τζοσάν με 15-10 και από την Ιταλίδα Ιρένε Μπερτίνι με 15-13 αντίστοιχα. Η Γαρυφάλλου κατέκτησε την 37η θέση και η Μπάλλου την 45η θέση ανάμεσα σε 161 αθλητές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία