fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Γκάρνμπρετ και Όντρα οι νικητές (vid)

Παγκόσμιο κύπελλο: Γκάρνμπρετ και Όντρα οι νικητές (vid)

Ακάθεκτη και στο Σαμονί η Σλοβένα, επιστροφή στο λιντ με νίκη για τον Τσέχο.

Στους πρόποδες του Μον Μπλαν, 17 αθλητές πήραν μέρος στον τελικό του λιντ στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου αγωνιστικής αναρρίχησης. Στον τελικό των γυναικών η κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, η Σλοβένα Γιάνα Γκάρνμπρετ έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες στο αγώνισμα ενώ στους άνδρες ο Τσέχος Άνταμ Όντρα έκανε την επιστροφή του και μάλιστα με νίκη.

 Έχοντας πανηγυρίσει τα 50 μετάλλια καριέρας στο παγκόσμιο κύπελλο η Γκάρνμπρετ συνεχίζει ακάθεκτη στο Σαμονί φτάνοντας στην κορυφή από τα προκριματικά μέχρι και τον τελικό. Με αυτό τον τρόπο έφτασε τα 52 μετάλλια εκ των οποίων τα 35 είναι χρυσά και τα 21 από αυτά στο αγώνισμα του λιντ. Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια σε λιντ, μπόλντερ και σύνθετο μετρά τη νίκη και στους τρεις αγώνες λιντ της σεζόν. Στη δεύτερη θέση η Ιταλίδα Λάουρα Ρογκόρα που έφτασε τα τέσσερα μετάλλια καριέρας, όλα στο λιντ ενώ στο βάθρο για ένατη φορά βρέθηκε η Σέο Τσαεχιούν από τη Νότια Κορέα.

 Έχοντας κάνει ένα διάλειμμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Τσέχος Άνταμ Όντρα επέστρεψε με πάταγο καθώς έφτασε τις 22 νίκες καριέρας στο παγκόσμιο κύπελλο. Αν και δεν έφτασε στην κορυφή η επίδοση του 39+ ήταν η καλύτερη και τον έφερε στο βάθρο για 37η φορά. Στη δεύτερη θέση ο νικητής της περασμένης εβδομάδας, ο Ταϊσέι Χόμα ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Αμερικανός Σον Μπέιλι, το πρώτο του φετινό και το τέταρτο συνολικά.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική