fbpx

Μεγάλες μορφές: Άνταμ Όντρα

Μεγάλες μορφές: Άνταμ Όντρα

Παρόλο που το μέγεθος του Άνταμ Όντρα ξεπερνάει τα πιο στενά αγωνιστικά όρια της αγωνιστικής αναρρίχησης, κυρίως λόγω των επιτευγμάτων του στα βουνά, ο Τσέχος αποτελεί παράλληλα και μία από τις πιο σπουδαίες μορφές του σπορ σε επίπεδο επιτυχιών και μεταλλίων. Γεννημένος το 1993, ο Όντρα έμελε στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα να προσθέσει πλήθος μεγάλων τίτλων στην τροπαιοθήκη του.

Οι αριθμοί στην περίπτωση του Όντρα αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια. Επτά χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα από το 2009 έως και το 2019 και άλλα πέντε χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα από το 2011 ως το 2019 είναι από μόνα τους υπεραρκετά για να κατατάξουν τον Τσέχο στην απόλυτη ελίτ της ιστορίας του αθλήματος. Ωστόσο, τα επιτεύγματά του δεν περιορίζονται μονάχα σε βάθρα και μετάλλια.

Ο Άνταμ Όντρα έχει περάσει οριστικά στα βιβλία της ιστορίας ως ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να αναρριχηθεί σε βράχο κλίσης 9b+ και 9c, πηγαίνοντας έτσι ένα βήμα παραπέρα τα απώτατα όρια του ανθρώπου, από το σημείο που σταμάτησαν οι Γκίλιχ και Σάρμα. Σήμερα, ο 30χρονος Όντρα μπορεί να μοιάζει πως μπαίνει την περίοδο της αγωνιστικής του παρακμής, ακολουθώντας και αυτός τον φυσικό κύκλο της καριέρας κάθε αθλητή, ωστόσο η παρουσία του σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις θεωρείται ακόμη αυτονόητη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική