fbpx

Ανασκόπηση Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2022

Ανασκόπηση Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2022

Φορτωμένο με δράση και συναρπαστικές μάχες ήταν το 2022 εντός συνόρων, στον κόσμο της αγωνιστικής αναρρίχησης. Συνολικά τρεις κατηγορίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους της χρονιάς και αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ακόμη σπουδαιότερες διοργανώσεις στο εγγύς μέλλον.

Στην κατηγορία Boulder των ανδρών, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ματθαίος Βαλσαμίδης. Ο αθλητής του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης αποδείχθηκε ανώτερος όλων καταλαμβάνοντας την πρωτιά στο αγώνισμά του. Στη δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο πολύ ανταγωνιστικός Ορφέας Τσιαούσης του Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Μιχάλης Βολυράκης, ανήκοντας επίσης στον Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης.

Στο Boulder των γυναικών, απόλυτη κυρίαρχος ήταν η Ευδοξία-Αικατερίνη Καλλία. Η αθλήτρια του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδος κατάφερε να υπερισχύσει σε μία συναρπαστική μάχη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Μυρτώ Πεταλίδου του Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης. Τέλος, την τριάδα συμπλήρωσε η Αλεξάνδρα Κατέρη, επίσης μέλος του συλλόγου Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης.

Στην κατηγορία Δυσκολία των ανδρών, ουσιαστικά είχαμε ένα… deja vu όσων συνέβησαν στο Boulder. Για άλλη μία φορά ο Ματθαίος Βαλσαμίδης αποδείχθηκε ανώτερος όλων, με τον αθλητή του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης να παίρνει τη νίκη. Όπως και στο Boulder, έτσι και εδώ η δεύτερη θέση πήγε στον Ορφέα Τσιαούση, ενώ ο Μιχάλης Βολυράκης ήταν ξανά αυτός που συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Στην κατηγορία Δυσκολία των γυναικών, ξανά αρκετά πρόσωπα ήταν… οικεία από το Boulder, όμως εδώ μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Αθανασία Λιούνη. Η αθλήτρια της Ο.Λ. Αριδαίας μπόρεσε να υπερισχύσει όλων των αντιπάλων της, παίρνοντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος. Στη δεύτερη θέση περιορίστηκε η Ευδοξία-Αικατερίνη Καλλία -νικήτρια στο Boulder-, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Μυρτώ Πεταλίδου.

Από εκεί και πέρα, στην κατηγορία Ταχύτητα το ενδιαφέρον στράφηκε στο… μέλλον και τις μικρότερες ηλικίες. Στους εφήβους, μεγάλος νικητής ήταν ο Γεώργιος Ορφανός. Ο αθλητής του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα, αφήνοντας δεύτερο τον Ηρακλή Πάκο του Π.Ο.Σ. Πετρούπολης, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ιωάννης Μπένος, αθλητής του Ο.Σ. Αιγινίου.

Στην αντίστοιχη κατηγορία Ταχύτητα των κορασίδων, ο Ο.Σ. Αιγινίου της Πιερίας είχε… την τιμητική του, καθώς σε αυτόν ανήκει η πρωταθλήτρια Ελλάδος, Ευτυχία Σπανού. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης ακολούθησε η Ζωή Παλτατσίδου του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, ενώ η τριάδα του βάθρου συμπληρώθηκε από άλλη μία αθλήτρια του Ο.Σ. Αιγινίου, την Στεργιανή Πάτσια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική