fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Επιστροφή στο Μπριανσόν

Παγκόσμιο κύπελλο: Επιστροφή στο Μπριανσόν

Η γαλλική πόλη είναι στο πρόγραμμα για δωδέκατη φορά και θα διοργανώσει το αγώνισμα του λιντ.

Το Μπριανσόν κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου αθλητικής αναρρίχησης καθώς θα είναι στο πρόγραμμα για δωδέκατη φορά σε μία σεζόν και ήταν ο μοναδικός σταθμός που υπήρξε δράση το 2020 τη χρονιά της πανδημίας του κορονοϊού. Συνολικά 185 αθλητές, 102 άνδρες και 83 γυναίκες θα αγωνιστούν στο λιντ εκπροσωπώντας 34 χώρες.

 Μετά τη νίκη και στο Σαμονί, η Σλοβένα Γιάνα Γκάρνμπρετ αλλά και ο Τσέχος Άνταμ Όντρα θα διεκδικήσουν νέα επιτυχία επί γαλλικού εδάφους. Η Γκάρνμπρετ πήρε τη νίκη και στους τρεις αγώνες λιντ της σεζόν ενώ ο Όντρα πανηγύρισε τη νίκη στην πρώτη του παρουσία στην σεζόν. Ο Ιάπωνας Ταϊσέι Χόμα πήρε τη δεύτερη θέση στο Σαμονί και τη νίκη στο Βίλαρς με τους Αμερικανούς να έχουν φιλοδοξίες με τους Κόλιν Ντάφι, Τζέσε Γκρούπερ και Σον Μπέιλι.

 Η Ιταλίδα Λάουρα Ρογκόρα έκανε επιστροφή στο βάθρο με το αργυρό στο Σαμονί. Στο Μπριανσόν το 2020 πήρε την πρώτη της νίκη και ο ανταγωνισμός αναμένεται από την Αμερικανίδα Μπρουκ Ράμπουτου αλλά και την Σάε Τσαεχιούν από τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική