fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Γκρούπερ και Γκάρνμπρετ οι νικητές (vid)

Παγκόσμιο κύπελλο: Γκρούπερ και Γκάρνμπρετ οι νικητές (vid)

Πρώτη νίκη καριέρας για τον Αμερικανό, η 36η για την Σλοβένα.

Στην καρδιά των γαλλικών Άλπεων το Μπριανσόν φιλοξένησε σταθμό του παγκοσμίου κυπέλλου αθλητικής αναρρίχησης για δωδέκατη διαδοχική χρονιά με την Σλοβένα Γιάνα Γκάρνμπρετ και τον Αμερικανό Τζέσε Γκρούπερ να επικρατούν στο λιντ.

 Στο ανδρικό λιντ, ο Γκρούπερ είχε την κορυφαία επίδοση με 37 φτάνοντας στο πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου και ολοκλήρωσε το σετ έχοντας πάρει το αργυρό στο Βίλαρς και το χάλκινο στο Ίνσμπρουκ νωρίτερα στην σεζόν. Ο Ιάπωνας Ταϊσέι Χόμα πήρε τη δεύτερη θέση με 35+, δεύτερο διαδοχικό αργυρό μετάλλιο και τέταρτο συνολικά. Ο Γερμανός Αλεξάντερ Μέγκος πήρε το χάλκινο έχοντας την ίδια επίδοση με τον Χόμα στον τελικό αλλά ήταν πίσω από τον Ιάπωνα στον ημιτελικό

 Στις γυναίκες, με επίδοση 42+ η Σλοβένα Γιάνα Γκάρνμπρετ ήταν και πάλι η κορυφαία φτάνοντας τα 53 μετάλλια καριέρας και τις 36 νίκες. Η Γκάρνμπρετ πήρε τη νίκη και στους τέσσερις αγώνες λιντ της σεζόν, φτάνοντας τα 22 χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα και είναι τρίτη στην σχετική λίστα όλων των εποχών πίσω από την Τζάιν Κιμ από τη Νότια Κορέα που έχει 29 νίκες και την Αυστριακή Άνγκελα Άιτερ που έχει 25. Η Σέο Τσαεχιούν από τη Νότια Κορέα πήρε τη δεύτερη θέση με 41+ φτάνοντας τα δέκα βάθρα με την παγκόσμια πρωταθλήτρια να έχει τρία αυτή την σεζόν. Στην τρίτη θέση η Αμερικανίδα Νατάλια Γκρόσμαν που ολοκλήρωσε με 41 και πήρε δεύτερο μετάλλιο στο λιντ φέτος μετά τα έξι στην σεζόν του μπόλντερινγκ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική