fbpx

Πολυτέλεια και πρόκληση

Πολυτέλεια και πρόκληση

Η ανατροπή από το -11 απέναντι σε μια ομάδα που μαζί με την Βιλερμπάν (από αγωνιστικής άποψης) δεν ανήκουν στην Ευρωλίγκα, ασφαλώς δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς. Ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη που για τα δικά του δεδομένα είναι εκ των ων ουκ άνευ και πλέον προχωράει στον δεύτερο γύρο, με στόχο να δημιουργήσει την κατάλληλη «χημεία».

Κάτι που αν κατορθώσει θα τον απογειώσει, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς στα… μικρά γράμματα του αγώνα του Βερολίνου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πλέον πολλούς καλούς παίκτες στην διάθεση του και αναγκαστικά πρέπει κάποιους να «στενοχωρεί». Για παράδειγμα, ο Πέτρουσεφ και ο Μπραζντέικις, οι οποίοι πέρσι ήταν πρωταγωνιστές σε ομάδες όχι κορυφαίου, αλλά όχι και χαμηλού επιπέδου όπως ο Ερυθρός Αστέρας και η Ζαλγκίρις, απόψε (29/12) είδαν ένα «ψυχρό» DNP δίπλα στα επώνυμα τους. Ο δε Μιλουτίνοφ πήρε όλες κι όλες δύο προσπάθειες σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Το αποτέλεσμα σαφώς φέρνει χαμόγελα στα πρόσωπα όλων, αλλά όχι για πάντα…

Αυτό, λοιπόν, θα είναι το κλειδί στο δεύτερο μισό της σεζόν για την ομάδα του Πειραιά.

Αν ο Έλληνας τεχνικός καταφέρει να πείσει παίκτες υψηλών δυνατοτήτων (αλλά και αμοιβών) ότι σε κάποια παιχνίδια θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή και σε άλλα θα είναι απλοί παρατηρητές, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα διαπρέψουν.

Αυτό, όμως, είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει για πολλές εβδομάδες ακόμα.

Το σημαντικό είναι πως οι Πειραιώτες με τις δύο συνεχείς εκτός έδρας νίκες τους στην Λιόν και στην γερμανική πρωτεύουσα, ανέβηκαν πάνω από το 50% και παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει αρκετές «στραβές» ήττες, απέχουν ελάχιστα από την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Συνάμα βλέπουν ένα από τα στελέχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της προηγούμενης διετίας να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό. Ο Μουσταφά Φαλ ήταν καταπληκτικός και η παρουσία του στην άμυνα, μαζί με το «καυτό» χέρι του Πίτερς από την περιφέρεια, άλλαξαν τα δεδομένα στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο έμοιαζε βγαλμένο από το Κάουνας και τον ημιτελικό με την Μονακό. Καμία άλλη σύγκριση φυσικά δεν μπορεί να γίνει, ένεκα της διαφοράς στην δυναμικότητα των αντιπάλων και φυσικά της σημασίας των αγώνων…

Νωρίτερα στην δεύτερη περίοδο, είχαν βοηθήσει ο Νάιτζελ Ούιλιαμς Γκος και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης,ώστε το -11 να μετατραπεί σε -3 στην ανάπαυλα. Από το rotation των ενεργών παικτών λείπει ακόμα ο Σακίλ Μακίσικ, του οποίου η προσφορά είναι εξόχως σημαντική, όταν ο Ολυμπιακός «κολλάει» και δεν βρίσκει λύσεις μέσω του αγαπημένου του passing game.

Ιδανικά ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μια δεύτερη πεντάδα που θα είναι ισάξια της πρώτης και θα κατορθώνει να κάνει ανατροπές απέναντι σε… κανονικές ομάδες της Ευρωλίγκας ή θα διατηρεί τον καλό ρυθμό.

Στα χαρτιά έχει 14 παίκτες, μαζί με τους απόντες από την αποστολή του Βερολίνου Λούντζη-Μήτρου Λονγκ, που διαθέτουν την ποιότητα να βρίσκονται στο παρκέ για σημαντικό χρονικό διάστημα. Πολυτέλεια σπάνια για τα δεδομένα της Ευρωλίγκας που συνιστά ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση στην θητεία του Μπαρτζώκα στο λιμάνι…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ