fbpx

Άμυνα και πολυφωνία

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

Από την εποχή του Νάντο Ντε Κολό, η Βαλένθια αποτελεί πιστή «πελάτισσα» και η σχέση της με τον Ολυμπιακό δεν άλλαξε το βράδυ της Πέμπτης (8/2). Φρόντισε γι’ αυτό η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία με τη σεμιναριακού επιπέδου άμυνά της στο δεύτερο μέρος (και δη στην τρίτη περίοδο) δεν άφησε κανένα περιθώριο στις «νυχτερίδες»…

Πλέον με την τρίτη συνεχή νίκη της, δείχνει έτοιμη να αλλάξει επίπεδο και να ανεβάσει ταχύτητα στο ντεμαράζ της, με στόχο να εξασφαλίσει την παρουσία της στην πρώτη εξάδα και να διεκδικήσει τις (λίγες πλην υπαρκτές) πιθανότητες πλασαρίσματος στην τετράδα της κανονικής περιόδου.

Στην «Φοντέτα», οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν μετά την ανάπαυλα, σε αυτό που θέλει να παρουσιάσει φέτος ο προπονητής τους.

Από την μια στην άμυνα υπήρξαν υποδειγματικοί, με τον «άσο» και το «πέντε» να «πνίγουν» τους αντιπάλους τους. Ο Τόμας Ουόκαπ δεν άφησε τον Κρις Τζόουνς να πάρει ανάσα, τη ίδια στιγμή που το drop του Φαλ μέσα στην ρακέτα, δεν επέτρεπε σε κανέναν να σκεφτεί να πετύχει εύκολο καλάθι. Ακόμα και σε μια στιγμή που ο Τζόουνς ξεπέρασε τον Ουόκαπ και φάνηκε έτοιμος να σκοράρει, έχασε ένα φαινομενικά απλό λέι-απ, αντικρίζοντας μπροστά του τον Γάλλο γίγαντα.

Φυσικά και οι συμπαίκτες τους βοήθησαν σημαντικά, ώστε οι γηπεδούχοι στα επτά πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου να σημειώσουν μόλις δύο πόντους, με 1/8 σουτ εντός παιδιάς! Για παράδειγμα, ο Άλεκ Πίτερς που δεν φημίζεται για την αμυντική του ικανότητα, προσπάθησε πολύ και μάλιστα σε μια αλλαγή, χρησιμοποιώντας σωστά τα χέρια του, έκλεψε την μπάλα σε πάσα του Τζόουνς!

Το μοναδικό λάθος έγινε από τον Μπαρτζώκα, ο οποίος όμως το διόρθωσε ακαριαία. Άφησε τον Κάνααν μέσα στο παρκέ για το τελευταίο λεπτό και όταν χρεώθηκε με το τέταρτο του φάουλ, αντέδρασε σωστά ζητώντας challenge. Το κέρδισε δίκαια, καθώς ο Χάρπερ με το γόνατο του είχε κάνει επιθετικό και η φάση αυτή, δεν επέτρεψε να αλλάξει το momentum του αγώνα.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν στην τελευταία περίοδο, γιατί η επιθετική τους πολυφωνία ήταν θαυμαστή. Δέκα από τους 11 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, είδαν το όνομα τους στην λίστα των σκόρερ και άπαντες έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχία. Μούτρα δεν υπήρξαν και όλοι έδειξαν ευχαριστημένοι…

Ίσως η πιο χαρακτηριστική φάση έγινε στο 36’, όταν ο Ντάμιεν Ίνγκλις άλλαξε στον Γκος και έπαιξε πολύ δυναμικά πάνω του. Ο Αμερικανός δεν βιάστηκε να πάρει ένα «σκοτωμένο» pull up σουτ, αλλά έκανε ένα βήμα πίσω για να βρει την σωστή γωνία πάσας και να τροφοδοτήσει τον Ράιτ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το μις-ματς με τον Λόπεζ-Αροστέγκι και πέτυχε εύκολα το χουκ.

Η διαφορά ανέβηκε στους 14 και το τελευταίο τετράλεπτο αποτέλεσε τυπική διαδικασία.

Ο Ολυμπιακός κάλυψε και την διαφορά της ήττας στο ΣΕΦ, αλλά δεν πρόκειται να εμπλακεί σε διαδικασία ισοβαθμίας με την Βαλένθια.

Είναι ομάδα ανώτερου επιπέδου και πλέον με μοναδικό απόντα τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος θα αργήσει να επιστρέψει, έχει την δυνατότητα να ανεβάσει στροφές και να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες τους στόχους του, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, όταν θα γίνει το φάιναλ-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ