fbpx

Χουάντσο-Καλαϊτζάκης: Οι αμυντικοί ρυθμιστές

Ο Ερνανγκόμεθ και ο Καλαϊτζάκης

Είναι δύο παίκτες από τους οποίους υπήρχαν τελείως διαφορετικές απαιτήσεις. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήρθε στον Παναθηναϊκό ως ένας από τους καλύτερους stretch forward του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την ίδια στιγμή που ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης προτιμήθηκε αντί του αδερφού του Γιώργου και παρέμεινε για δεύτερη σεζόν, ένεκα της ικανότητάς του στην άμυνα.

Ο Ισπανός φόργουορντ δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν από αυτόν στο επιθετικό κομμάτι, πλην όμως μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του στο χέρι, βοηθάει πάρα πολύ με την αμυντική του επίδραση στους αγώνες. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης όχι μόνο έχει ανεβάσει την ατομική άμυνά του σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά συνδράμει και στην άλλη άκρη του παρκέ, με σημαντικά καλάθια.

H είσοδός του στο ματς με την Φενέρ άλλαξε τα δεδομένα και αποτυπώνεται τόσο στην απλή στατιστική (έστω κι αν ως δια μαγείας το φοβερό κλέψιμο του στην πάσα του Ουίλμπέκιν δεν καταγράφηκε ποτέ) όσο και στην προχωρημένη.

Η πεντάδα με τον Έλληνα γκαρντ-φόργουορντ, τον Ναν, τον Γκραντ, τον Λεσόρ και τον Χουάντσο έκανε θραύση και στις δύο πλευρές, καθώς δέχθηκε μόλις οκτώ πόντους, ενώ η αρχική είχε παθητικό 24! Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μείωσε δραματικά τον αριθμό των κατοχών των Τούρκων.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

ΠΕΝΤΑΔΑ ΠΟΝΤΟΙ (Μ.Ο.) ΚΑΤΟΧΕΣ
Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ 24 (1.143) 21
Βιλντόζα, Ναν, Καλαϊτζάκης, Χουάντσο, Λεσόρ 8 (0.615) 13

Αντίστοιχα στην επίθεση σημείωσε 13, ενώ το starting lineup του Αταμάν είχε 11, πλην όμως με περισσότερες κατοχές. Για να το θέσουμε ακόμα πιο απλά με τους Καλαϊτζάκη-Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο παρκέ, το 13-21 της πρώτης περιόδου, μετατράπηκε σε 38-30 με επιμέρους σκορ 25-9!

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΠΕΝΤΑΔΑ ΠΟΝΤΟΙ (Μ.Ο.) ΚΑΤΟΧΕΣ
Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ 11 (0.611) 18
Βιλντόζα, Ναν, Καλαϊτζάκης, Χουάντσο, Λεσόρ 13 (0.867) 15

Η επόμενη πεντάδα που απέδωσε πολύ καλά, ήταν αυτή με τον Ισπανό στην θέση «3» και τους Μήτογλου-Λεσόρ στο 4-5. Το σχήμα αυτό, είχε κάνει την διαφορά και στο ντέρμπι αιωνίων του πρώτου γύρου του ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το δείγμα γραφής της δεν ήταν μεγάλο με αντίπαλο την Φενέρ, αλλά ενδεικτικό.

Ο ΧΟΥΑΝΤΣΟ ΣΤΟ «3»

Γκραντ, Ναν, Χουάντσο, Μήτογλου, Λεσόρ ΠΟΝΤΟΙ (Μ.Ο.) ΚΑΤΟΧΕΣ
ΕΠΙΘΕΣΗ 4 (1.000) 5
ΑΜΥΝΑ 0 (-) 5

Εν κατακλείδι, μπορεί ο Xoυάντσο Ερνανγκόμεθ να απέχει πολύ από τον παίκτη που θα «διέλυε» τις άμυνες με το περιφερειακό του σουτ, πλην όμως έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο, να βοηθάει την ομάδα του. Απέναντι στη Φενέρ δεν εκβίασε προσπάθειες, σημειώνοντας πέντε πόντους με 2/2 δίποντα και 1/2 βολές, αλλά πρόσθεσε οκτώ ριμπάουντ, τρία κλεψίματα κι ένα ωραίο «κουλούρι» στο παθητικό του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ