fbpx

Mundo Deportivo: «Το 2026 ομάδα του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα»

Δύο νέες ομάδες στην Ευρωλίγκα

Σύμφωνα με το ισπανικό μέσο, η ομάδα από το Ντουμπάι θα συμμετέχει στην Ευρωλίγκα από τη σεζόν 2026-27.

Σε λίγες μέρες θα λάβει χώρα το συμβούλιο των μετόχων, όπου θα παρθεί η απόφαση για το πως θα γίνει η εισόδος ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ευρωλίγκα.

Σύνμφωνα με την «Mundo Deportivo», τα σενάρια για να γίνει κάτι τέτοιο τα σενάρια είναι δύο.

Το πρώτο έχει να κάνει με συμβόλαιο πέντε ετών, με τους Άραβες να επενδύουν στο σύνολο 75 εκατομμύρια στην διοργάνωση. Για την ακρίβεια, οι 13 μέτοχοι (μεταξύ των οποίων είναι φυσικά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός) θα λάβουν από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και τα υπόλοιπα δέκα θα πάνε στην Ευρωλίγκα, δηλαδή δύο το χρόνο.

Επίσης, υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο το οποίο μοιάζει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Σε αυτή την περίπτωση το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια επτά χρόνια, με τους Άραβες να προσφέρουν στο σύνολο 69 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα θα είναι λιγότερα, διότι υπάρχει στο πλάνο η ομάδα από τα Εμιράτα να αγωνιστεί τα πρώτα δύο χρόνια αποκλειστικά στο Eurocup.

Τα πρώτα 4 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στην… δεύτερη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, δηλαδή δύο εκατομμύρια ετησίως. Από το 2026 και μετά, όταν και θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα πλέον, θα μοιραστούν τα υπόλοιπα 65 εκατομμύρια ευρώ στους 13 μετόχους για την επόμενη πενταετίαι, εκ νέου με το να παίρνουν ένα εκατομμύριο το χρόνο.

Η ομάδα η οποίο μάλλον θα χάσει την θέση θα είναι η Βαλένθια, σύμφωνα με την «Mundo Deportivo». Οι υπόλοιπες ομάδες οι οποίες δεν είναι μέτοχοι (Μονακό, Βίρτους Μπολόνια, Άλμπα Βερολίνου, Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρας) μοιάζουν να μην κινδυνεύουν.

Τέλος, για να μπορέσει να παίξει η ομάδα από τα Εμιράτα στην Ευρωλίγκα, θα πρέπει να παίζει και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Αδριατική Λίγκα μοιάζει να είναι η επικρατέστερη επιλογή, η οποία με την σειρά της θα ψηφίσει για το ενδεχόμενο αυτό. Εκεί, η ομάδα του Ντουμπάι θα προσφέρει ετησίως ενάμιση εκατομμύριο ευρώ στη διοργάνωση, ενώ το τελευταίο διάστημα συζητείται και το μέρος που θα στεγάσει τα κεντρικά της, πιθανότερο προορισμό το Βελιγράδι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ