fbpx

ΕURO 2024: Ευκαιρία να γράψει ιστορία η Εθνική Ανδρών κόντρα στην Κροατία

ΕURO 2024: Ευκαιρία να γράψει ιστορία η Εθνική Ανδρών κόντρα στην Κροατία

Μεγάλο ματς την Τετάρτη (26/4, 18:00-ΕΡΤsports3) στη Χαλκίδα με την Εθνική Ανδρών στο χάντμπολ να υποδέχεται την Κροατία στην 5η αγωνιστική των προκριματικών του ΕURO 2024.

Η Ελλάδα θα δώσει μία μεγάλη μάχη με την υπερδύναμη Κροατία με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει τη μαθηματική πρόκριση στο EURO για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Κροατία είναι μία από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος με μεγάλη παράδοση στο χάντμπολ από την εποχή που η Κροατία ήταν μία από τις 6 Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες η εθνική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή τού ομίλου, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος κι ενώ την Κυριακή (30/4) θα ακολουθήσει ο αγώνας με την Ολλανδία στο Άλμερε.

Με νίκη φεύγει από τώρα για την τελική φάση, εξασφαλίζει και μαθηματικά την 2η θέση του ομίλου και θα παίξει για την πρωτιά στο εκτός έδρας ματς με την Ολλανδία.

Από τους οκτώ ομίλους οι δύο πρώτες ομάδες παίρνουν απευθείας την πρόκριση, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες 3ες των ομίλων, αφαιρώντας τα παιχνίδια με την τελευταία ομάδα του ομίλου. Και σε αυτή την περίπτωση τα σενάρια είναι υπέρ της Ελλάδας.

Τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί σε επίσημα παιχνίδια οι Εθνικές Ανδρών Ελλάδας και Κροατίας με τους Κροάτες να έχουν ισάριθμες νίκες.

Στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με 33-27, στα προκριματικά του EURO 2010 με τους αγώνες να διεξάγονται το 2009 σε Όσιγιεκ (32-20) και Κομοτηνή (29-24), ενώ τον περασμένο Οκτώβριο στο Βαραζντίν το ματς έληξε 33-25.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Βέλγιο-Ολλανδία (21:10).

Βαθμολογία:

5ος όμιλος (4η αγων.):
1.Ελλάδα 6
2.Ολλανδία 5
3.Κροατία 5
4.Βέλγιο 0

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ