fbpx

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 23-27: Μόνος στην κορυφή στο τέλος του 1ου γύρου

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 23-27: Μόνος στην κορυφή στο τέλος του 1ου γύρου

Ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή απολαμβάνει την κορυφή στη Handball Premier στην ολοκλήρωση του 1ου γύρου. Στο εξ αναβολής ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων επικράτησε με 27-23 και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα με 22 βαθμούς και το απόλυτο των νικών σε 11 ματς. Μέχρι σήμερα οι δυο ομάδες ισοβαθμούσαν στους 20 βαθμούς.

Στην αμφίρροπη και με πάθος και ένταση αναμέτρηση ο Ολυμπιακός είχε επίθεση διαρκείας στα τελευταία 10-12 λεπτά και κράτησε το μικρό προβάδισμα που δημιούργησε. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν έτσι κι ένα μεγάλο σερί νικών 16/16 στη σεζόν, διατηρώντας το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Ευρώπη Σούπερ Καπ), ενώ έχουν κατακτήσει στο ουδέτερο Δαΐς τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ απέναντι στην ΑΕΚ (με 26-25 στην παράταση).

Αυτό το παιχνίδι ήταν το 36ο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, που αφορούν στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ, ο Ολυμπιακός έφτασε τις 18 νίκες, έναντι 14 της ΑΕΚ, ενώ τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα. Επιπλέον ήταν η 5η εκτός έδρας νίκη των «ερυθρολεύκων» και είχε για πρώτους σκόρερ τους Τζίμπουλα και Σάββα, που σημείωσαν από 8 γκολ.

Οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο

Η εκτίμηση ότι δεν χωρούσαν προγνωστικά στο ντέρμπι επιβεβαιώθηκε από το πρώτο χρονικό διάστημα. Τότε, που είτε η μία είτε η άλλη ομάδα έπαιρνε προβάδισμα του ενός γκολ και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 21’ για να προηγηθεί κάποιος (ο Ολυμπιακός εν προκειμένω) με δύο γκολ διαφορά (9-7). Σαν να τονώθηκαν και ψυχολογικά εκεί οι Πειραιώτες, έκαναν στο 25΄και το 10-7. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και είχαν τη δική τους μίνι απάντηση μειώνοντας σε 11-10 στο ημίχρονο, όπου φάνηκε ότι οι άμυνες θα είχαν βασικό ρόλο.

HANDBALL PREMIER 2023-2024 / ΑΕΚ – ΟΣΦΠ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός ξαναπήγε στο +3 στο 32΄με 13-10, όμως γρήγορα ήρθαν οι επόμενες συγκινήσεις από την ΑΕΚ. Πρώτα μάζεψε τη διαφορά και στο 41’ ισοφάρισε σε 16-16 ξεσηκώνοντας το κοινό της. Η απόλυτη ισορροπία είχε επανέλθει για τα καλά και στο 45΄η ΑΕΚ φέρνει… τούμπα την κατάσταση με τον Μαρτίνοβιτς να γράφει το 19-18.   

Ένα λεπτό μετά μάλιστα, θα βρεθεί εκείνη πρώτη φορά στο +2 πάλι με τον Μαρτίνοβιτς (20-18). Βεβαίως τα πράγματα εξακολουθούσαν να είναι ρευστά. Ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα σερί και θα πετύχει ανατροπή στην ανατροπή στο 50΄με  τον Σάββα για το 21-20. Εκείνη τη στιγμή απέκτησε το πάνω χέρι κι αφού στο 56’ έγινε το 20-23, διασφάλισε τη νίκη ο Μοντόρο με το 23-26.

ΑΕΚ (Τζούκιτς): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 5, Κεδέρης, Παπαδιονυσίου, Ηλιόπουλος 1, Λέμος, Μάλλιος 2, Κρητικός, Παπαδόπουλος 4, Άρσιτς, Μαντάλινιτς 5, Σόκολιτς, Λιάπης 3, Γιόνσον, Μαρτίνοβιτς 3, Τόμε.

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή (Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Κάβτσιτς 1, Κανδύλας 2, Παπαβασίλης 2, Τζίμπουλας 8, Σλίσκοβιτς 3, Σάββας 8, Σλαβούλιτσα, Βίντα, Πασσιάς 1, Παπαντωνόπουλος, Δομπρής, Μοντόρο 2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ