fbpx

Παγκόσμιο Γυναικών: Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία!

Παγκόσμιο Γυναικών: Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία!

Η Γαλλία κατέκτησε τον τρίτο της τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, με μια εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στην πρωταθλήτρια Νορβηγία, παίρνοντας τη νίκη με 31-28.

Μάλιστα, πήρε… εκδίκηση από τη Νορβηγία για την ήττα της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021, όταν οι Σκανδιναβές επικράτησαν επί ισπανικού εδάφους με 29-22.

Οι Γαλλίδες παραλίγο να σπαταλήσουν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων δίνοντας το δικαίωμα στις Νορβηγίδες να μπουν στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη.

Η Τάμαρα Χόρατσεκ και η Λένα Γκραντβό ήταν οι πρώτες σκόρερ για τη γαλλική ομάδα, σημειώνοντας από πέντε γκόλ η καθεμία. Από την άλλη πλευρά, η τεράστια συνεισφορά της Νόρα Μερκ με οκτώ γκολ δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει το αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αποψινός ήταν ο… τελευταίος χορός για τον 65χρονο προπονητή, Ολιβιέ Κρούμπχολτς σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς ο Γάλλος τεχνικός θα αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Οι δύο χώρες τέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πέμπτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, με τις Σκανδιναβές να έχουν το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 3-2.

Η Δανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση, καθώς νίκησε στον “μικρό τελικό” τη Σουηδία με 28-27.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ