fbpx

Ανασκόπηση χάντμπολ γυναικών 2022-23 (pics)

Ανασκόπηση χάντμπολ γυναικών 2022-23 (pics)

Για ακόμα μια φορά ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦ Νέας Ιωνίας στο χάντμπολ γυναικών πρωταγωνίστησαν στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού και τη σεζόν 2022-23 πάλεψαν για Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup.

Αρχικά την Α1 Γυναικών κατέκτησε ο ΠΑΟΚ για 5η συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας τον ΟΦΝΙ στη σειρά των τελικών με 3-1 και βρέθηκε στην κορυφή.

Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη ανέβηκε στη 2η θέση των τροπαιούχων όλων των εποχών μαζί με Ορμή Λουξ και ΓΕ Βέροιας, ενώ ξεπέρασε τη Νέα Ιωνία που έμεινε στα 5 πρωταθλήματα.

Ο Φίλιππος Βέροιας και ο Ορφέας Σουρωτής ήταν οι άτυχοι του πρωταθλήματος, αφού κατέβηκαν κατηγορία και τη θέση τους πήραν Αθηναϊκός και Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών.

Το Κύπελλο Ελλάδος πανηγύρισε ο ΟΦΝΙ, νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 29-23 στο Final-4, που διεξήχθη στην Ηγουμενίτσα με τη συμμετοχή των ΑΕΚ και της Αναγέννησης Άρτας. Με αυτό το τρόπαιο η Νέα Ιωνία έφτασε τις έξι κατακτήσεις της στο Κύπελλο, και πρώτη μετά τη σεζόν του 2017/18.

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας της Νέας Ιωνίας στο Super Cup με σκορ 19-17, χάρη σε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήταν ο πρώτος ιστορικός τελικός του Super Cup στο χάντμπολ γυναικών και έγινε στο κλειστό της Κοζάνης

Την περσινή σεζόν οι ομάδες μας δεν τα πήγαν και ιδιαίτερα καλά στην Ευρώπη, αφού πέρα από τον ΠΑΟΚ, που έφτασε μέχρι τις “32” του European Cup, Αναγέννηση, Καματερό, ΟΦΝΙ και Πυλαία σταμάτησαν στις “64”.

Ωστόσο, η σεζόν 2023-24, βρίσκει την Πυλαία στις “16” της διοργάνωσης, ούσα η μόνη εκπρόσωπος μας στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την εθνική ομάδα γυναικών αγωνίζεται στα προκριματικά του ΕURO 2024 και τελευταίο της παιχνίδι για το 2023 ήταν στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, όπου γνώρισε την ήττα με 32-20 από την πανίσχυρη Ρουμανία στη 2η αγωνιστική.

Οι επόμενοι αγώνες για την Εθνική μας στον Α’ όμιλο είναι στις 28 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου απέναντι στη Βοσνία.

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Νέα Ιωνία για τη σεζόν 2023-23

Η Νέα Ιωνία μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κορυφής, επικράτησε με 33-29 στην έδρα της Αναγέννηση Άρτας στην 9η αγωνιστική που έριξε την αυλαία της Α1 Γυναικών.

Έτσι, έφτασε τους 18 πόντους έχοντας το απόλυτο 9/9 στο πρωτάθλημα, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα.

Βαθμολογία:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ