fbpx

Στην κορυφή της Ευρώπης η Γαλλία

Στην κορυφή της Ευρώπης η Γαλλία

Σε ένα συναρπαστικό ματς, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, η Γαλλία πήρε τη νίκη με 33-31 (27-27 κ.δ.) απέναντι στη Δανία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αυτό είναι το τέταρτο χρυσό για τους Γάλλους στη διοργάνωση σε ισάριθμους τελικούς που έχουν φτάσει, καθώς το ίδιο έγινε και το έκαναν το 2006, το 2010 και το 2014. Η σημερινή νίκη ήταν μια άτυπη ρεβάνς για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023, όπου οι Δανοί είχαν επικρατήσει με 34-29.

Οι «τρικολόρ» έφτασαν συνολικά τα 13 χρυσά, με 6 Παγκόσμια, 4 Ευρωπαϊκά, 3 σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 23 συνολικά μετάλλια στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Νίκολα Καραμπάτιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του, καθώς έχει ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν 2023-24 και, φυσικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο 39χρονος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα τέσσερα χρυσά σε EURO και έγινε ο πρώτος μη Σκανδιναβός που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα, το οποίο έχουν καταφέρει οι Σουηδοί Όλα Λίντγκρεν, Στάφαν Όλσον, Στέφαν Λέβγκρεν, Μάγκνους Βισλάντερ και Μάρτιν Φράντεσγιο.

Στη διάρκεια του εφετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Καραμπάτιτς έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε EURO, ενώ με 79 παιχνίδια και 295 γκολ είναι αυτή τη στιγμή ο ρέκορντμαν συμμετοχών και τερμάτων σε Ευρωπαϊκό ανδρών, καθώς η Ρουμάνα Κριστίνα Νεάγκου έχει πετύχει 303 τέρματα και κατέχει το απόλυτο ρεκόρ σε EURO.

Νωρίτερα, η Σουηδία νίκησε την οικοδέσποινα Γερμανία στον μικρό τελικό με 34-31 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα, εξασφάλισε και το απευθείας «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, καθώς Γαλλία και Δανία έχουν ήδη εξασφάλισε τη συμμετοχή τους, οι μεν «τρικολόρ» ως διοργανωτές, οι δε Σκανδιναβοί ως παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ