fbpx

Handball Premier, 16η αγωνιστική: Για τις νίκες οι πρωτοπόροι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ενδιαφέροντα παιχνίδια θα έχει το μενού της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Handball Premier.

H “αυλαία” θα ανοίξει στην Ηλιούπολη το Σάββατο (24/2) στις 14:00, όπου ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχτεί το Ιωνικό. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους και να παραμείνουν στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας προέρχεται από την ήττα και τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ και θέλει να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στους Πειραιώτες.

Διπλή μάχη ανάμεσα σε Δούκα και Κιλκίς αυτή την εβδομάδα, αρχικά για το πρωτάθλημα στην Αθήνα και την Τετάρτη (28/2) για το Κύπελλο στη Βόρεια Ελλάδα σε ένα ματς που θα κριθεί η πρόκριση στο Final-4.

Ο Δούκας βρήκε ξανά ρυθμό και με τρεις σερί νίκες έχει αγκαλιάσει την τετράδα που οδηγεί στα πλέι οφ, κρατώντας στα χέρια του την 3η θέση της βαθμολογίας. Ο ΓΑΣΚ από την άλλη πλευρά έχει διαφορετικούς στόχους και το κύριο μέλημα του είναι να μαζέψει βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυλαία θα αγωνιστεί με τον Αερωπό Έδεσσας με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι γηπεδούχοι τρέχουν αήττητο σερί 3 αγώνων (1 νίκη- 2 ισοπαλίες), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν δύο νίκες στα τελευταία 4 ματς και δύο ήττες με καλή εικόνα.

Η Πυλαία παίζει πάντα για τη νίκη, ωστόσο είναι αλήθεια πως το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο μιας και η ομάδα της Έδεσσας μάχεται για την παραμονή και γνωρίζει καλά, ότι μία ενδεχόμενη νίκη για τον Αερωπό θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία.

Σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη- πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου είναι το φαβορί απέναντι στον Ζαφειράκη Νάουσας στη προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί στην τετράδα των πλέι οφ.

Με τον Νίκο Κρητικό να κάνει ντεμπούτο ο Διομήδης Άργους φιλοξενεί τον Πανελλήνιο που έχει νέο προπονητή τον Θόδωρο Γκίνη στη θέση του Νίκου Σαμαρά.

Οι “Ολυμπιονίκες” βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την παραμονή και ουσιαστικά θέλουν να ετοιμάσουν μια ομάδα που εφόσον υποβιβαστεί, θα επανέλθει άμεσα στη Handball Premier.

Δύο μεγάλα παιχνίδια θα διεξαχθούν μέσα σε τέσσερις ημέρες στη Δράμα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την ΑΕΚ.

Το πρώτο αφορά το πρωτάθλημα με την Ένωση να θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της, παραμένοντας κοντά στον Ολυμπιακό και τη Δράμα να ψάχνει τους βαθμούς που θα την ξαναβάλουν στην τετράδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο δεύτερος αγώνας της Τετάρτης (28/2) θα κρίνει το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια του Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών με την ΑΕΚ να παραμένει στη Δράμα για προετοιμασία Δευτέρα και Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν για την ΑΕΚ οι Σαλέμ (πλέι μέικερ) και Μπελασέν (δεξί ίντερ) που αποκτήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, κλείνοντας έτσι το ρόστερ της ομάδας έως το τέλος της σεζόν.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Handball Premier:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
Ηλιούπολης 14:00, Ολυμπιακός – Ιωνικός ΝΦ (Τόλιος- Γερουλάνος)
Βύρωνα 16:00, ΑΣΕ Δούκα- ΓΑΣ Κιλκίς (Σκλαβενίτης- Βήτας)
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Αερωπός Έδεσσας (Νάσκος- Χαρίτσος)
Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- Ζαφειράκης Νάουσας (Γκόγκας- Σαχίνογλου)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Πανελλήνιος (Φωκίτης- Λεφάκης)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου
Κραχτίδης 18:00, Δράμα- ΑΕΚ (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες):
1. Ολυμπιακός 27
2. ΑΕΚ 27
3. Δούκας 22
4. ΠΑΟΚ 19
5. Δράμα 18
6. Διομήδης 17
7. Ζαφειράκης 13
8. Πυλαία 12
9. Ιωνικός ΝΦ 10
10. Αερωπός Εδ. 7
11. ΓΑΣ Κιλκίς 4
12. Πανελλήνιος 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ