fbpx

Live η κλήρωση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα – Τα γκρουπ δυναμικότητας

Live η κλήρωση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα – Τα γκρουπ δυναμικότητας

Το μεσημέρι της Τρίτης (7/11), στις 12:00 ώρα Ελλάδας, διεξάγεται η κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο Ανδρών – Γυναικών, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Ντόχα του Κατάρ (μαζί με τα υπόλοιπα aquatics) το διάστημα 4-17 Φεβρουαρίου 2024.

Να σημειωθεί ότι, στα γρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση, που δημοσίευσε η World Aquatics, υπάρχουν τρεις κενές θέσεις τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Αφορούν τις θέσεις πρόκρισης που θα δοθούν είτε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιανουαρίου, που η European Aquatics το πήρε από τη Νετάνια (κι ενώ αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για την τύχη του), είτε από ειδικούς αγώνες πρόκρισης αν αυτό μετατεθεί για αργότερα. Ανάλογα με τη σειρά πρόκρισης θα τοποθετηθούν και οι τρεις χώρες στους ομίλους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα Γυναικών διεκδικεί την παρουσία της στην Ντόχα και από τη στιγμή που οι Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, θα είναι απίθανο να μη βρεθεί στην Ντόχα. Να σημειωθεί πως η Ιαπωνία απέσυρε για οικονομικούς λόγους τη συμμετοχή της από το τουρνουά γυναικών και τη θέση της παίρνει η Σιγκαπούρη στην κλήρωση.

Από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα θα δοθούν και τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τέσσερα στους άνδρες, δύο στις γυναίκες. Η Εθνική μας ομάδα Ανδρών έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο «Παρίσι 2024», αντίθετα με την Εθνική ομάδα γυναικών.

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΣΤΟ 1ο Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Η Εθνική Ανδρών, με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στη Φουκουόκα, βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Μαζί της βρίσκεται η πρωταθλήτρια κόσμου Ουγγαρία και η Ισπανία, με τη Σερβία που κατέλαβαν την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΑΝΔΡΕΣ:
1ο: Ουγγαρία, Ελλάδα, Ισπανία, Σερβία
2ο: Ιταλία, Γαλλία, Ευρώπη 1, ΗΠΑ
3ο: Ευρώπη 2, Ευρώπη 3, Βραζιλία, Αυστραλία
4ο: Ιαπωνία, Κίνα, Καζακστάν, Ν. Αφρική

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
1ο: Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστραλία
2ο: ΗΠΑ, Κίνα, Ευρώπη 1, Καναδάς
3ο: Ευρώπη 2, Ευρώπη 3, Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία
4ο: Κίνα, Καζακστάν, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική

Δείτε την κλήρωση σε Live Streaming στον παρακάτω σύνδεσμο:

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο