fbpx

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Η ισχυρή πιθανότητα για διεξαγωγή στο Ζάγκρεμπ και το Αϊντχόφεν

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Η ισχυρή πιθανότητα για διεξαγωγή στο Ζάγκρεμπ και το Αϊντχόφεν

Φαίνεται ότι βρίσκεται λύση για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο Ανδρών και Γυναικών, που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Νετάνια του Ισραήλ τον προσεχή Ιανουάριο, αλλά λόγω του πολέμου θα αλλάξει έδρα. Μια νέα πληροφορία από αξιόπιστη πηγή αναφέρει πως το πιο πιθανό είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών να διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ, στην πισίνα ”Μλάντοστ”.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η κροατική κυβέρνηση θα υποστηρίξει το Πρωτάθλημα και θα βοηθήσει την Κροατική Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης να διοργανώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το τουρνουά. Η απόφαση αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (European Aquatics), αφού ολοκληρωθούν όλα τα επίσημα βήματα για τη μετεγκατάσταση της διοργάνωσης.

Αναμένεται ότι η European Aquatics θα ανακοινώσει την τελική της απόφαση σχετικά με αυτό το θέμα και τις ημερομηνίες του τουρνουά, πολύ σύντομα.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ισραήλ ήταν προγραμματισμένο να γίνει 3 -16 Ιανουαρίου 2024. Δεδομένου ότι υπήρχαν ελάχιστες επίσημες πληροφορίες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, υπήρχαν πολλά περιθώρια για φήμες και ανεπίσημες ειδήσεις σχετικά με πιθανές λύσεις. Πρόσφατα, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι το Βερολίνο και το Αϊντχόφεν ήταν πιθανοί οικοδεσπότες των τουρνουά Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα. Όσον αφορά το γυναικείο τουρνουά, το Αϊντχόφεν εξακολουθεί να είναι πιθανός οικοδεσπότης, σύμφωνα με τα τελευταία νέα.

Τρεις ομάδες από το Ευρωπαϊκό Ανδρών και άλλες τρεις Γυναικών θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ενώ μία ομάδα ανδρών και μία γυναικεία θα πρέπει να προκριθούν από το Ευρωπαϊκό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι στιγμής, τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες γυναικών και έξι ανδρών προκρίθηκαν στους Παγκόσμιους της Ντόχα. Η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Γαλλία (άνδρες), η Ολλανδία, η Ισπανία και η Γαλλία (γυναίκες) εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο