fbpx

Ευρωπαϊκό Ανδρών: Και στο… βάθος η οικοδέσποινα Κροατία – Η εξέλιξη από τους Ομίλους των ισχυρών κι ο δρόμος ως τον τελικό

Βλαχόπουλος Ελλάδα - Κροατία

Τελικά, ήρθαν έτσι τα πράγματα στην πρώτη φάση (των Ομίλων) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών, που η Εθνική μας θα κοντραριστεί τελικά με την οικοδέσποινα και κάτοχο του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κροατία, αλλά μία φάση νωρίτερα απ´ ό,τι υπολογιζόταν.

Μετά την ήττα της “Χρβάσκα” στα πέναλτι, από το Μαυροβούνιο με 15-13, στο ματς της 3ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου των ισχυρών, η Ισπανία πήρε την πρωτιά στην τελική βαθμολογία του συγκεκριμένου Ομίλου και η Κροατία τη 2η θέση, με τις δυο να προκρίνονται απευθείας στην 8άδα. Κάτι που σημαίνει, όμως, πως Εθνική Ελλάδας, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιό της στον χιαστί (πλέι οφ), θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όχι τη δυνατή Ισπανία στην προημιτελική φάση.

Η Εθνική Ανδρών, από τη στιγμή που έμεινε 3η (στην τριπλή ισοβαθμία) στον άλλο Όμιλο των ισχυρών (Β’) μετά τη νίκη των Ούγγρων επί της Ιταλίας με 10-5, είναι υποχρεωμένη να δώσει νοκ άουτ αγώνα την Πέμπτη 11/1 (20:00), με τη 2η του Δ’ Ομίλου των αδυνάτων (την Ολλανδία ή τη Σλοβακία, θα μάθουμε σήμερα Τρίτη 9/1), προκειμένου να προκριθεί στα προημιτελικά.

Τα προγνωστικά είναι φυσικά υπέρ της “γαλανόλευκης” και η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, εφόσον τα επιβεβαιώσει και περάσει στην 8άδα, θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Κροατία την Παρασκευή (12/1).

ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΣΠΛΙΤ 5-5

Η λογική λέει, λοιπόν, πως πάμε σε έναν προημιτελικό κόντρα στους οικοδεσπότες, σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο. Θυμίζουμε πως στο Σπλιτ, στο περσινό Ευρωπαϊκό (2022) η “λαβωμένη” Εθνική είχε παίξει ξανά με την Κροατία στη φάση των Ομίλων τότε, σε έναν αγώνα όπου η διαιτησία είχε παίξει 80-20, χαρίζοντας στους γηπεδούχους την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, μετά το τελικό 5-5. Η Εθνική είχε τερματίσει 2η στον όμιλό της και έπαιξε προημιτελικό με την Ισπανία, μένοντας εκτός τετράδας.

Αυτό που προέχει, βέβαια, αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι να μην την… πατήσει στον χιαστί (απόψε μαθαίνουμε οριστικά τον αντίπαλο) αγώνα της Πέμπτης, να βγάλει το ματς χωρίς προβλήματα και τιμωρίες και να πάει πανέτοιμη για τον μεγάλο προημιτελικό, απέναντι στην Κροατία των Μάρκο Μπίγιατς, Λούκα Λόντσαρ του Ολυμπιακού.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση πρόκρισης, το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ουγγαρία – Σερβία στον ημιτελικό. Οπότε αν συναντηθεί με την Ισπανία θα είναι μόνο στον τελικό. Στην οκτάδα θα παίξει η Ιταλία με το Μαυροβούνιο και η Ισπανία με τον νικητή από το ζευγάρι Ρουμανίας – Γεωργίας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της 3ης αγωνιστικής των Ομίλων των ισχυρών τη Δευτέρα:
(Β΄ όμιλος): Γεωργία-ΕΛΛΑΔΑ 9-18
(Α΄όμιλος): Ισπανία-Γαλλία 9-6
(Β΄όμιλος): Ουγγαρία-Ιταλία 10-5
(Α΄ όμιλος): Μαυροβούνιο- Κροατία 15-13 (καν. αγώνας 11-11)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:
(Α΄ ΟΜΙΛΟΣ)
1. Ισπανία 7
2. Κροατία 6
3. Μαυροβούνιο 4
4. Γαλλία 1

(Β΄ ΟΜΙΛΟΣ)
1. Ουγγαρία 6
2. Ιταλία 6
3. ΕΛΛΑΔΑ 6
4. Γεωργία 0

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 9/1:
(Γ΄ όμιλος): Γερμανία-Ισραήλ
(Δ΄όμιλος): Σλοβακία-Ρουμανία
(Γ΄όμιλος): Σερβία-Μάλτα
(Δ΄ όμιλος): Ολλανδία-Σλοβενία

(Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ)
1. Σερβία 6
2. Γερμανία 3
3. Μάλτα 3
4. Ισραήλ 0

(Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ)
1. Ρουμανία 6
2. Ολλανδία 3
3. Σλοβακία 3
4. Σλοβενία 0

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο