fbpx

Παγκόσμιο Α/Γ: Την Κυριακή η πρεμιέρα για την Εθνική Γυναικών, κόντρα στη Γαλλία

Παγκόσμιο Α/Γ: Την Κυριακή η πρεμιέρα για την Εθνική Γυναικών, κόντρα στη Γαλλία

Με πρόσφατες τις δάφνες από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν (μετάλλιο και ολυμπιακή πρόκριση), η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών έχει πρεμιέρα αύριο Κυριακή (4/2) στις 11:00 ώρα Ελλάδας (ΕΡΤ 3) στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα του Κατάρ. Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του Β’ ομίλου, αντιμετωπίζει τη Γαλλία του Τεό Λοράντου, μια ομάδα που την βρήκε απέναντί της στη προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού (15-7), μια ομάδα με την οποία έκανε κοινή προετοιμασία στη Γαλλία πριν το Αίντχόφεν.

Τα δυο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, πριν από την αυριανή πρεμιέρα, συναντήθηκαν, δυο φορές μάλιστα, στο Παγκόσμιο του 2022 στη Βουδαπέστη: Η Ελλάδα νίκησε στον όμιλο 15-4 και στον αγώνα για την 7η θέση, 16-7.

Η Εθνική μας δεν έχει το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς από αυτή τη διοργάνωση θα δοθούν τα τελευταία δυο εισιτήρια. ‘Έχουν ήδη κλείσει θέση στο Παρίσι οι:

1.Γαλλία (Διοργανώτρια)

2.Ολλανδία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023)

3.Ισπανία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023)

4.Αυστραλία (Αγώνες πρόκρισης Ωκεανίας 2023)

5.Κίνα (Ασιατικοί Αγώνες 2022)

6.ΗΠΑ (Παναμερικανικοί Αγώνες 2023)

7.Nότια Αφρική (Αφρική)

8.Ελλάδα (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024)

Θεωρητικά για τα δυο εισιτήρια, η Ιταλία και η Ουγγαρία έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά ενδιαφέρον έχει πώς θα παρουσιαστεί ο Καναδάς (7ος πέρυσι στη Φουκουόκα) και ίσως η Νέα Ζηλανδία.

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός, Αλεξία Καμμένου έχει μαζί της στην αποστολή τις (σε παρένθεση οι συμμετοχές τους σε Παγκόσμια πρωταθλήματα): Αλεξάνδρα Ασημάκη (6), Ειρήνη Νίνου (3), Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου (2), Χρυσή Διαμαντοπούλου (4), Ελένη Ελληνιάδη (2), Μαρία Πάτρα (2), Νικόλ Ελευθεριάδου (3), Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (2), Ελένη Ξενάκη (5), Βασιλική Πλευρίτου (2), Ελευθερία Πλευρίτου (6), Μαργαρίτα Πλευρίτου (5). Ιωάννα Σταματοπούλου (3), Φωτεινή Τριχά (1), Ιωάννα Χυδηριώτη (4).

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μίλησαν η Έλένη Ξενάκη και η Αλεξάνδρα Ασημάκη:

Ελένη Ξενάκη«Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ. Πάντα για έναν αθλητή είναι πολύ ωραίο να βρίσκεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αποτελεί μεγάλη τιμή να εκπροσωπεί την πατρίδα του. Τη Γαλλία την βρήκαμε και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, γνωρίζουμε ότι είναι μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας από εμάς, παρ’όλα αυτά έχει δείξει βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Οφείλουμε  να είμαστε σοβαρές, η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη, όλη η ομάδα περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει η διοργάνωση».

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Η ομάδα μας προέρχεται από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου πέτυχε κάτι σπουδαίο. Κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο αλλά παράλληλα και πρώτα από όλα πήραμε το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ήταν και ο μεγάλος μας στόχος, για πρώτη φορά από το 2008. Πρεμιέρα λοιπόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πλέον με αντίπαλο τη Γαλλία. Στο διάστημα που μεσολάβησε σίγουρα υπήρχαν συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού και όλα αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε θετικά ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι να χτίζουμε. Κάναμε ένα μικρό σχετικά κύκλο προετοιμασίας για να έρθουμε στο Κατάρ σε μια νέα διοργάνωση με νέους στόχους. Θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχουμε μια πολύ καλή θέση στην κατάταξη, γιατί όχι και μια διάκριση. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να το πετύχει αυτό. Βήμα βήμα θα πάμε. Ξεκινάμε με τη Γαλλία, θέλουμε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες. Έχουμε μελετήσει την αντίπαλό μας, παίξαμε και στο ευρωπαϊκό, προχωράμε». 

Η Εθνική μας ολοκλήρωσε σήμερα (3/2) την προετοιμασία της με κοινή προπόνηση μαζί με τον Καναδά, που ολοκληρώθηκε με προπονητικό παιχνίδι δυο οκταλέπτων.

Η Εθνική μας Ομάδα μετέχει στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει ακόμα την Ισπανία (6/2, 18:00 ώρα Ελλάδας) και την Κίνα 8/2, 19:30 ώρα Ελλάδας)

Οι άλλοι 3 Όμιλοι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος:

Α’: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καζακστάν, Ολλανδία

Γ’: Ουγγαρία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία

Δ’: Ιταλία, Νότια Αφρική, Βρετανία, Καναδάς

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Παγκοσμίου ΕΔΩ.

Δείτε τι λέει σχετικά η Ελευθερία Πλευρίτου στην εκπομπή “Πισίνα & Σκορ”:

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο