fbpx

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι ΗΠΑ για 8η φορά στην ιστορία τους (video, pics)

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι ΗΠΑ για 8η φορά στην ιστορία τους (video, pics)

Συναρπαστικός, όπως αναμενόταν, ήταν ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, στο πόλο Γυναικών, με τις ΗΠΑ και την Ουγγαρία να δίνουν μια μεγάλη μάχη στην «Aspire Dome» για τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και το χρυσό μετάλλιο.

Ύστερα από ένα δυνατό ντέρμπι, οι ΗΠΑ κατάφεραν να επικρατήσουν και να φθάσουν στην κορυφή του κόσμου ξανά για 8η φορά στην ιστορία τους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας την ανταγωνιστική Ουγγαρία με σκορ 8-7. Μετά το 2022, οι ΗΠΑ είδαν το σερί των πέντε χρυσών μεταλλίων σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να «σπάει» από την Ολλανδία το καλοκαίρι του 2023, όμως λίγους μήνες αργότερα οι Αμερικανίδες επιστρέφουν εκεί που έχουν… συνηθίσει, στην κορυφή.

Στον μεγάλο τελικό ήταν διαιτητής η Ελληνίδα Ναταλί Μαρκοπούλου.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε στην εκπνοή του μικρού τελικού από την Ισπανία με 10-9 και πήρε την 4η θέση.

Ο Τελικός:

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εντυπωσιακά με ένα εντυπωσικό 3-0, το όποιο συνδυαζόταν με ωραίο πόλο, όμως οι Μαγυάρες κατάφεραν να αντιδράσουν και να ροκανίσουν τη διαφορά στο 3-2 του πρώτου οκταλέπτου. Η ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν έβγαζε ωραίες φάσεις, διατηρούσε το προβάδισμα με την Ουγγαρία να παλεύει, ωστόσο, για να κρατηθεί μες το παιχνίδι και στο 1:59 η Γκουρισάτι ισοφάρισε, με δόση τύχης, σε 5-5 για να λήξει το τρίτο οκτάλεπτο στο ντέρμπι. Αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν πολύ κακά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω εώς εκείνο το σημείο του αγώνα. Στην τελευταία περίοδο, η καταπληκτική Ρέιτσελ Φατάλ με το 3ο προσωπικό της γκολ σημείωσε το 6-5, ενώ στο 4:37 η Μάγκι Στέφενς, μια εκ των κορυφαίων όλου του τουρνουά, έγραψε το 7-5. Μάλιστα, στο 3:47 η Ράιαν Νιούσουλ με λόμπα σκόραρε το 8-5. Οι Μαγυάρες είχαν ψυχικά αποθέματα και με δύο γκολ από Κέστελι και Γκάρντα, μείωσαν στο ένα γκολ με 57 δευτερόλεπτα να απομένουν.




Με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν, η Γκάρντα έκλεψε τη μπάλα και η Ουγγαρία προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως έγινε βούλιαγμα στα 2μ., με τον Κρικόριαν να καλεί τάιμ άουτ και τις ΗΠΑ να σφραγίζουν το χρυσό μετάλλιο για 8η φορά στην ιστορία τους.

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος του μπιρό της World Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

ΗΠΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8-7

Οκτάλεπτα:  3-2, 2-2, 0-1, 3-2.

Αναλυτικά η διακύμανση και τα στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.

Η Τελική κατάταξη: 

1. ΗΠΑ

2. Ουγγαρία

3. Ισπανία

4. Ελλάδα

5. Ολλανδία

6. Αυστραλία

7. Ιταλία

8. Καναδάς

9. Νέα Ζηλανδία

10. Κίνα

11. Μεγάλη Βρετανία

12. Καζακστάν

Γαλλία

Νότιος Αφρική

Βραζιλία

Σιγκαπούρη

Πριν από τον μεγάλο τελικό, η World Aquatics βράβευσε την Ολλανδή αθλήτρια και παίκτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης, Μπριτζίτ Σλίκινγκ, ως την αθλήτρια της χρονιάς.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο