fbpx

Ντόχα: Πήρε…ρεβάνς και πέρασε στις “8” η Σάκκαρη

Ντόχα: Πήρε…ρεβάνς και πέρασε στις “8” η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις και επικράτησε με straight sets της Τζέσικα Πεγκούλα, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Qatar Open, στη Ντόχα.

Η Σάκκαρη πήρε ρεβάνς για την ήττα από την Πεγκούλα στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν και με 6-4, 7-5 μετά από μια ώρα και 45 λεπτά αγώνα, “σφράγισε” τη θέση της στις “8” καλύτερες της Ντόχα, για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Εκεί, θα συναντήσει την 17χρονη Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ, η οποία νωρίτερα μέσα στην ημέρα πέτυχε σπουδαία νίκη, επί της Νο3 του ταμπλό, Πάουλα Μπαντόσα.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με break στις αρχές του κάθε set (0-2 και τις δυο φορές), η Μαρία επέστρεψε ισάριθμες φορές και κέρδισε την Νο17 τενίστρια του κόσμου χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Με 43/66 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της, δεν θα μπορούσε να φοβάται κάτι. Η Σάκκαρη ήταν αποτελεσματική με τις μπάλες στα χέρια της, αν και στο 1ο service game της σε κάθε set… δώριζε break στην αντίπαλό της.

Αμέσως μετά όμως, ανέβαζε στροφές, έπαιζε το καλύτερό της τένις και επέστρεφε στην διεκδίκηση του εκάστοτε set. Με 4/12 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που ανάγκασε την Πεγκούλα μόλις σε 11/32 κερδισμένους πόντους πίσω από το 2ο σερβίς της.

Η ικανότητα της Μαρίας να επιτίθεται κάθε 2ο σερβίς της αντιπάλου της, την οδήγησε σε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, με πολλούς winners και εξαιρετικούς κερδισμένους πόντους.

Αυτήν ήταν η 3η νίκης της Σάκκαρη κόντρα στην Πεγκούλα, σε τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ ήταν 6η νίκη της Νο6 τενίστριας του κόσμου, στα τελευταία επτά ματς της στο Tour.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις