fbpx

Miami Open: Κέρδισε Ντε Μινόρ και πέρασε στους “16” ο Τσιτσιπάς

Miami Open: Κέρδισε Ντε Μινόρ και πέρασε στους “16” ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, κέρδισε με straight sets τον Άλεξ Ντε Μινόρ και πήρε την πρόκριση για τους “16” του Miami Open.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Ντε Μινόρ, με 6-4, 6-3 μέσα σε μιάμιση ώρα αγώνα και “σφράγισε” το σπουδαίο ντέρμπι με τον Κάρλος Αλκαράθ , στον 4ο γύρο του Masters τουρνουά της Φλόριντα.

Για 3η σερί χρονιά, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στους “16” του Μαϊάμι. Πέρυσι, αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή, Χούμπερτ Χούρκατς. Με αυτή τη νίκη κόντρα στον Ντε Μινόρ, ο Στέφανος έφτασε το Η2Η του στο φοβερό 8-0 υπέρ του, απέναντι στον Αυστραλό.

Για να φτάσει στην πρόκριση, σέρβιρε με εξαιρετική σταθερότητα, κέρδισε 44/67 πόντους πίσω από το σερβίς του, περιόρισε τον Ντε Μινόρ στις επιστροφές του και δεν τον άφησε να κάνει ούτε ένα break στο ματς!

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς έσωσε 3/3 break points του 23χρονου αντιπάλου του και εκμεταλλευόμενος 2/6 δικά του break points, “έσπασε” το σερβίς του Ντε Μινόρ μια φορά σε κάθε set, φτάνοντας στην ελεγχόμενη straight sets επικράτηση.

Στους οκτώ άσους σταμάτησε ο Έλληνας τενίστας, που ολοκλήρωσε το ματς με τρία εξαιρετικά service games (12-1 πόντοι υπέρ του).

Στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, έκανε break στο 10ο game και “έκλεισε” το 1ο set με 6-4, όπως ακριβώς είχε κάνει και στην πρεμιέρα του στο Miami Open, κόντρα στον Τζον Γουλφ.

Νωρίτερα, δεν χρειάστηκε να απειληθεί ποτέ από τον Ντε Μινόρ, ο οποίος δεν έβρισκε λύσεις στα εξαιρετικά σερβίς του Νο3 του ταμπλό.

Στο 2ο set, ο Αυστραλός ήταν αυτός που πίεσε πρώτος. Απώλεσε δυο break points στο 1ο game, όταν προηγήθηκε με 15-40.

Ο Στέφανος βγήκε “ζωντανός” από την 1η, δύσκολη δοκιμασία του στο ματς, ενώ το ίδιο έκανε και λίγες στιγμές αργότερα, στο 1-1, όταν έσωσε ακόμη ένα break point του αντιπάλου του.

Κι αφού την… γλίτωσε σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο Τσιτσιπάς “πλήγωσε” το σερβίς του Αυστραλού στο 2-1. Έκανε το πολυπόθητο break (3-1) που έψαχνε και στη συνέχεια “σφράγισε” εντυπωσιακά τη νίκη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις