fbpx

Ρότζερ Φέντερερ: « Ο Ναδάλ μου έδειξε πόσα σημαίνουμε ο ένας για τον άλλον»

Ρότζερ Φέντερερ: « Ο Ναδάλ μου έδειξε πόσα σημαίνουμε ο ένας για τον άλλον»

Για την επιλογή-επιθυμία του να έχει συμπαίκτη τον Ράφαελ Ναδάλ, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, μίλησε ο Ρότζερ Φέντερερ, μέρες μετά την ολοκλήρωση του Laver Cup.

Ο Ελβετός «βασιλιάς» του τένις, αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον επίσης «θρύλο» του αθλήματος, όπου εκεί του ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά και για το πόσο χάρηκε όταν τελικά είδε τον καλό του φίλο στο Λονδίνο, για να μοιραστούν αυτή τη σπουδαία στιγμή.

Μεταξύ άλλων, ο Ρότζερ Φέντερερ δήλωσε:

«Του είχα τηλεφωνήσει μετά την ολοκλήρωση του US Open. Περίμενα να τελειώσει τις υποχρεώσεις του με το τουρνουά για να του ανακοινώσω ότι θα αποσυρθώ από την ενεργό δράση.

Του είπα ότι είχα αμφιβολίες αν θα παίξω διπλά ή όχι, ήταν κάπου 60-40 οι πιθανότητες. Από την αρχή μου ξεκαθάρισε ότι θα έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να είναι εκεί.

Ήταν εκπληκτικό αυτό που έκανε για μένα. Μου έδειξε για ακόμα μία φορά πόσα σημαίνουμε ο ένας για τον άλλον και το σεβασμό που υπάρχει μεταξύ μας.

Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια ωραία ιστορία όχι μόνο για το τένις, αλλά για τον αθλητισμό γενικότερα. Να δείξουμε ότι αυτό είναι το τένις. Ένα σκληρό, αλλά δίκαιο άθλημα.

Τα πράγματα έγιναν καλύτερα από ό,τι τα είχα φανταστεί. Ο Ράφα ήρθε στο Λονδίνο και πραγματικά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε για μένα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις