fbpx

Αμβέρσα: Ιστορική πρόκριση στον τελικό για τα αδέρφια Τσιτσιπά!

Αμβέρσα: Ιστορική πρόκριση στον τελικό για τα αδέρφια Τσιτσιπά!

Στον τελικό της Αμβέρσας προκρίθηκαν οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς! Οι «TsitsiBros» επέστρεψαν από χαμένο σετ, κέρδισαν στο νήμα το δεύτερο, και μετά από ένα οκτάλεπτο “θρίλερ” στο super tie-break ολοκλήρωσαν την ανατροπή, για να πάρουν την τρίτη σερί νίκη τους στο European Open.

Οι αδερφοί Τσιτσιπά επικράτησαν των Ρομέιν Αρνεοντό και Σαμ Βάισμπορν με 4-6, 7-6(5), 13-11, έπειτα από μία ώρα και 44 λεπτά “μάχης” στο κεντρικό κορτ της βελγικής πόλης, και έκλεισαν θέση για τον πρώτο ATP κοινό τελικό τους, δείχνοντας ασταμάτητοι και… πεινασμένοι για τον τίτλο.

Μπορεί η ήττα του Στέφανου από τον Άρθουρ Φις πριν από λίγες ώρες να έριξε προς στιγμήν τη διάθεση στο ελληνικό δίδυμο, όμως επέστρεψαν τα χαμόγελα στο κλείσιμο της βραδιάς, και αύριο Κυριακή (22/10) θα παίξουν κόντρα στους Άριελ Μπεχάρ (Ουρουγουάη) και Άνταμ Πάβλασεκ (Τσεχία) με μόνο στόχο το 4/4 και τον θρίαμβο.

Οι έτεροι φιναλίστ έχουν προκριθεί από χθες Παρασκευή (20/10) στον τελικό, επικρατώντας στον ημιτελικό των No. 3 του ταμπλό, Λόιντ Γκλάσπουλ και Ούγκο Νις με 6-4, 3-6, 10-5, ενώ νωρίτερα απέκλεισαν και τους κορυφαίους του ταμπλό, δείχνοντας πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως για τον Στέφανο θα είναι η τρίτη παρουσία του σε τελικό ATP διοργάνωσης στα διπλά, μετά το Μαϊάμι το 2019 με τον Γουέσλεϊ Κούλχοφ, αλλά και το Ακαπούλκο το 2022 με τον Φελιθιάνο Λόπεζ, όπου και κατέκτησαν τον τίτλο. Για τον Πέτρο θα ναι η πρώτη παρουσία του, που συνοδεύεται και με την είσοδό του στο Top-100 των διπλών των ATP Rankings.

Το ματς:

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο πρώτο σετ οι Αρνεόντο και Βάισμπορν ξεκίνησαν με break τις προσπάθειές τους, ενώ δίχως να χαρίσουν πόντο στα αδέρφια Τσιτσιπά έκανα το 2-0, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για την κατάκτησή του. Με σωστή διαχείριση μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, και χωρίς να δώσουν ευκαιρίες για break, το έμπειρο δίδυμο πήρε προβάδισμα νίκης (6-4).

Στο δεύτερο σετ, καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε λάθη από το σερβίς, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο tie-break (6-6). Έχασαν μεγάλη ευκαιρία οι «TsitsiBros» στο 12ο game να κάνουν το break και να ισοφαρίσουν… μία ώρα αρχύτερα, αλλά έχασαν τριπλό BP και πήγαν “παράταση”.

Μετά από 10 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα “μάχης”, οι Έλληνες τενίστες άντεξαν στην πίεση και τα διαδοχικά-εκατέρωθεν mini-breaks, και με επιμέρους σκορ 7-5 κατάφεραν να ισοφαρίσουν στον ημιτελικό, μέσα σε πανδαιμόνιο στις εξέδρες του σταδίου, λόγω των πολλών υποστηρικτών τους (7-6(5).

Έτσι, οι δύο πλευρές χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους στο super tie-break, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς κάτοχο ως τον 9ο πόντο, αλλά εκεί ήταν η στιγμή που τα αδέρφια Τσιτσιπά πάτησαν το γκάζι και αύξησαν τη διαφορά στο +3 (7-4). Οι αντίπαλοί τους επέστρεψαν στο ματς με δικό τους σερί και προσπέρασαν παροδικά, αποκτώντας το πρώτο match point (9-8).

Το έσβησαν οι «TsitsiBros» (9-9), βρέθηκαν σε δικό τους MP αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν (10-10), έσβησαν νέα απειλή των Αρνεόντο και Βάισμπορν (11-11), και έγραψαν τον ιδανικότερο επίλογο στο ματς, με τον Πέτρο να κάνει το mini break με smash στο φιλέ, και να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς (13-11).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις