fbpx

Τσιτσιπάς: «Όταν κέρδισα το tie-break ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου» (vid)

Τσιτσιπάς: «Όταν κέρδισα το tie-break ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου» (vid)

Για τη χθεσινή του πρεμιέρα στο Erste Bank Open της Βιέννης τοποθετήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε για την έκβαση και τις δυσκολίες της αναμέτρησης, το “κλειδί” της νίκης, αλλά και για την ατμόσφαιρα στις κερκίδες.

«Μου το έκανε αρκετά δύσκολο, όπως κάνει πάντα. Όλοι οι αγώνες που παίξαμε μαζί φέτος ήταν οριακοί και δεν περίμενα κάτι διαφορετικό σήμερα. Κατάφερα να βγάλω κάποια καλά χτυπήματα προς το τέλος, είχαμε κάποια εξαντλητικά ράλι και ήταν μία δύσκολη σωματική “μάχη”, όπως πάντα. Στο δεύτερο σετ ανέβασε το επίπεδό του, αλλά δεν του έδωσα αυτό το break που έψαχνε».

«Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με ένα πολύ μεγάλο game σε διάρκεια, και μάλιστα στο σερβίς μου, και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να το κλείσω. Δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν κέρδιζε αυτό το game. Στο επόμενο game κατάφερα να βγάλω κάποιες πολύ καλές επιστροφές και να πάρω το break. Ήταν δύσκολο game, έβγαζε καλά χτυπήματα, αλλά μπόρεσα να αμυνθώ καλά».

«Στα τελευταία games, νομίζω στο 4-2, είχα ευκαιρίες για να κάνω το double break, αλλά δεν πήγε με το μέρος μου. Μετά ήταν μια πρόκληση για μένα, γιατί έπρεπε να κρατήσω αυτή τη διαφορά του ενός break, και γενικότερα να κρατήσω τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι μου, κάτι που τελικά βγήκε εξαιρετικά μέχρι το τέλος».

«Περίμενα αυτή την ατμόσφαιρα, είναι απολύτως κατανοητό. Ειδικά στην αρχή ένιωσα ότι το κοινό τον βοήθησε αρκετά και πως έπαιζε πολύ καλά μέχρι το tie-break. Έμεινε όμως εκεί, και όταν κέρδισα το tie-break ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις